Go Back
Spausdinti
vegetariškas reuben sumuštinis

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Keli shiitake grybai, lengvai marinuoti troškinti kopūstai ir naminis rožinis padažas. Viską suguldžiau ant ruginės duonos.

Pasiruošimas 25 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 150 g mėgstamų grybų pjaustytų plonai
  • 4 riekelės ruginės „TOSTE“ sumuštinių duonos
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek garstyčių sėklų
  • šiek tiek sviesto
  • Šiek tiek tarkuoto sūrio
  • druska ir pipirai
  • kelios šakelės šviežių krapų

Padažo ingredientai:

  • 115 g majonezo
  • 1 šaukštas čili padažo
  • 1 šaukštas krienų
  • 1/2 šaukštelio dižono garstyčių
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • 50 g pomidorų padažo
  • 1/2 nedidelio smulkinto svogūno
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Marinuotų kopūstų ingredientai:

  • 500 g plonai pjaustyto kopūsto
  • 1/2 šaukštelio kmynų
  • 120 ml obuolių acto
  • 200 ml vandens
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Puode ant šlakelio aliejaus pakepame kmynus (apie 30s.). Po to sudedame kopūstus, pilame vandenį, obuolių actą, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską išmaišome, uždengiame ir leidžiame pasitroškinti ant vidutinės kaitros 35-40 min.
  2. Inde sumaišome visus padažo ingredientus ir padedame į šaldytuvą bent 15 min, kad suintensyvėtų skoniai.
  3. Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, ant jo 30 sekundžių pakepiname garstyčių sėklas, tada sudedame plonai pjaustytus grybus, smulkintą česnaką, pagardiname druska, pipirais ir kepame 5-8 min, kol grybai apskrunda.
  4. Sumuštinių duoną ištepame sviestu ir paskrudiname ant keptuvės.
  5. Ant skrudintos duonos tepame padažą, dedame grybus, tarkuotą sūrį, marinuotos kopūstus ir krapus.
  6. Patiekiame su marinuotais agurkėliais ir bulvių traškučiais - man čia geriausias combo.