Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
kepimas ant grotelių mėsainiai
  • Naujienos

Kepimas ant grotelių ir skirtumai nuo barbekiu

  • 2019-06-19
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0
kepimas ant grotelių mėsainiai

Taigi, jei dar netyčia nepastebėjote, vasara jau atėjo. O su vasara, kaip žinia, į lauką iškeliauja ir šašlykinės, griliai ir kiti kepimo ant grotelių ar barbekiu rakandai.

Tiesą pasakius, ne be reikalo išskyriau kepimą ant grotelių ir barbekiu, nes tai yra du skirtingi dalykai – jei tiksliau, skirtingo kepimo metodai, kurios žmonės dažnai maišo, tad šiandien noriu būtent pakalbėti šiek tiek plačiau apie tai ir tikiuosi praplėsti jūsų akiratį!

Jei trumpai, kokie yra pagrindiniai kepimo ant grotelių ir barbekiu skirtumai? Atsakau. Kepimas ant grotelių (arba tiesiog grilinimas) – labai paprastas kepimo būdas virš ugnies arba karštų žarijų. Tuo tarpu barbekiu – ilgas ir gerokai sudėtingesnis kepimo būdas virš netiesioginės kaitros (kepimui naudojamos uždaros kepsninės su karščio deflektoriais ar rūkyklos). Dažniausiai kepant barbekiu būdu gamyba užtrunka, nes kepimas vyksta žemoje temperatūroje. Tokiu būdu patiekalas sugeria dūmo aromatą, naudojamus prieskonius, bei lėtai ir tolygiai kinta kepamo produkto struktūra, dėl to galutinis kepinys būna ypatingai sultingas ir tiesiog tirpstantis burnoje. Barbekiu labiausiai tinkamas didesniems mėsos gabalams – šonkauliams, kumpiams, plėšytai kiaulienai, o kepimas ant grotelių mažesniems ir greičiau iškepantiems produktams, tokiems kaip mėsainiai, daržovės, jūros gėrybėms.

Atkreipiau dėmesį, kad paskutiniu metu mūsų šalyje pradėjo sparčiai populiarėti barbekiu. Išies, tai įdomus kepimo būdas, tad norėčiau šiek tiek pakalbėti apie jo kilmę. Kiek man teko domėtis, jo ištakos siekia 17 amžiaus Jamaiką kur ant anglių kelias valandas būdavo kepamos ‘cielos’ kiaulės, kurios nuolat buvo tepamos vyno ir pipirų mišiniu, naudojant lapės uodegą (na čia vietoj teptuko).

Ilgai netrukus šis kepimo būdas atkeliavo ir į JAV, kurį atsigabeno juodaodžiai imigrantai ir po šalies nepriklausomybės 18 amžiuje plačiai paplito po naujai sukurtas valstijas. Barbekiu ypač buvo populiarus varguomenės tarpe, kadangi kepimui naudojamos nebrangios mėsos dalys ir buvo galima nesunkiai pamaitinti dideles šeimas. Bėgant metams, barbekiu išpopuliarėjo visoje šalyje ir ilgainiui visame pasaulyje, tačiau net ir šiomis dienomis barbekiu šaknis ypač giliai yra įleidęs būtent pietinėse JAV valstijose.

kepimas ant grotelių

Kalbant apie kepimą ant grotelių, sunku nusakyti kada šis kepimo metodas buvo pradėtas, tačiau manoma, kad prieš kelis šimtus tūkstančių ar net kelis milijonus metų, kuomet urviniai žmonės pastebėjo, kad palaikius ilgiau mėsą virš ugnies ji tapdavo skanesnė ir lengviau virškinama. Beje, mokslininkai spėja, kad yra labai tikėtina, kad jie tai išmoko paragavę miško gaisre sudegusio gyvūno mėsos. Bet kokiu atveju, šis kepimo būdas egzistavo ilgą laiką ir šiuo metu yra labiausiai paplitęs visame pasaulyje.

Asmeniškai man patinka tiek kepimas ant grotelių, tiek barbekiu. Žinoma, reikia rinktis tinkamus produktus ir svarbiausia nebijoti eksperimentuoti. Kadangi vasara, kviečiu visus leisti daugiau laiko gamtoje, su šeima, neskubant vartyti mėsytę ir jausti tuos visus skanius aromatus. O jei reiks pagalbos randant kokybiškų pagardų, mėsos ar grill reikmenų – visada galite apsilankyti “LIDL” prekybos centruose. Ten jie turi tikrai platų GRILL & FUN produktų linijos asortimentą, kuris tikrai pasitarnaus kepant tiek ant grotelių, tiek barbekiu būdu.

#LidlPartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
svirplių miltai
Skaityti
  • 3 min
  • Naujienos

Svirplių miltai – ką reiktų apie juos žinoti

žuvis ant grotelių skumbrė pagr
Skaityti
  • 7 min
  • Naujienos
  • Visi receptai

Žuvis ant grotelių. Kepimo patarimai ir receptai

prancūziški sūriai
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Prancūziški sūriai ir kur juos naudoti?

griliaus patarimai ir dešrainių vakarėlis
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Grilio patarimai + dešrainių vakarėlis

serano kumpis
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Serano kumpis – ką reiktų apie jį žinoti

Skaityti
  • 3 min
  • Naujienos

Netikėtos Velykų receptų idėjos pagal Gian Luca Demarco

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.