Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
svirplių miltai
  • Naujienos

Svirplių miltai – ką reiktų apie juos žinoti

  • 2022-02-21
  • 3 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
svirplių miltai

Per pastaruosius mėnesius darbo reikalais lankiausi keliose didelėse maisto produktų ir ingredientų parodose.  Nepraleidau progos apžiūrėti naujausias maisto tendencijas su susipažinti su naujovėmis. Pastebėjau, kad vis didesnę svarbą maisto pramonėje pradeda užimti ekologinė produkcija. Taip pat, vis labiau populiarėja tvariai užauginti ir pagaminti maisto produktai. Viena iš naujovių, kuri man pasirodė itin įdomi – svirplių miltų gaminiai.

Nepraleidau progos šiek tiek papildomai apie juos pasidomėti, pabendravau su įdomiais žmonėmis, sužinojau daug naudingos informacijos, tad labai ja noriu pasidalinti su jumis. Patikėkite, čia yra tikrų tikriausia ateitis!

Kas gi tie svirplių miltai?

Kaip sufleruoja pavadinimas, tai yra malti svirpliai. Sutinku, skamba, hmm.. Kaip čia pasakius. 😊 Tačiau iš kitos pusės, viskas neatrodo taip blogai! Čia kalba eina apie specialiose fermose auginamus naminius svirplius, kurie maitinami augalinės kilmės maistu. Žodžiu, viskas vyksta estetiškai ir švariai. Po to, svirpliai atšaldomi (esant šalčiui jie užmiega), išdžiovinami ir sumalami. Štai ir gaunami miltai. Be to, tai itin etiškas gamybos būdas! 

Svirplių miltų nauda 

  • Tai tvarus maistas su itin mažu neigiamu poveikiu aplinkai. Palyginimui galime paskaičiuoti. Norėdami gauti tą patį baltymų kiekį iš jautienos, svirplių auginimui reikia 15 kartų mažiau erdvės, 25 kartus mažiau maisto, o jų auginimas suvartoja 2000 kartų mažiau vandens. Tuo pačiu, svirpliai išmeta 60 kartų mažiau šiltnamio dujų ir gerokai mažiau teršia aplinką. Nerealu, tiesa?
  • Turi didelius kiekius natūralaus cinko, geležies, magnio ir kalcio. Kadangi tai nėra sintetiškai pagaminti maistiniai elementai – juos lengvai įsisavina organizmas.
  • Turi virš 10 vitaminų. Tame tarpe – didelį kiekį vitamino B12. 
  • 100-ame gramų svirplių miltų yra tik 121 kalorijos, 5,5 gramai riebalų ir 20,5 gramai baltymų. Tai puikus lieso baltymo šaltinis, kuris yra lengviau įsisavinamas negu sojos ar spirulinos baltymai. 

Svirplių miltų skonis ir panaudojimas

Kalbant apie skonį, svirplių miltų skonis primena skrudintų lazdyno riešutų skonį. Visiškai nieko neįprasto. Tad tai gan universalus skonis, kurį galima puikiai naudoti tiek sūriuose, tiek saldžiuose patiekaluose. Taip pat, su jais galima kepti, nors ir kokią bananų duoną. Taip pat naudoti baltyminiuose kokteiliuose pusryčiams ar po sporto. Papildyti jais mano mėgstamą garstyčių ir kaparėlių vinegretą ir apšlakstyti Nicos salotas. Ar tiesiog pabarstyti ant naminės pomidorų sriubos.

Svirplių batonėliai

Visai neseniai sužinojau, kad vieni lietuviai, sekdami ateities maisto tendencijas sukūrė riešutų batonėlius su svirplių miltais. Jų prekinis ženklas “Pēpeke”. (svetainę bei produkcijos sąrašą galite rasti čia – beje, šiuo metu kaip tik ten nuolaidos). Beje, mačiau, kad šiuo metu kaip tik turi nuolaidų. Turėjau galimybę paragauti jų batonėlių ir galiu pasakyti, kad likau nustebęs. Batonėliuose pagrindinė sudedamoji dalis pekano ir lazdyno riešutai, ekologiškos sėklos, grūdai ir svirplių miltai. Kas keisčiausia – valgant nekyla jokių neigiamų minčių, nes tikrai žiauriai geras skonis. O kas svarbiausia, pažiūrėjus maistinę sudėtį užplūsta geras jausmas, nes ji tiesiog įspūdinga. 

Visai neseniai sužinojau, kad vieni lietuviai, sekdami ateities maisto tendencijas sukūrė riešutų batonėlius su svirplių miltais. Jų prekinis ženklas “Pēpeke”. (svetainę bei produkcijos sąrašą galite rasti čia: https://pepeke.lt/). Beje, mačiau, kad šiuo metu kaip tik turi nuolaidų. Turėjau galimybę paragauti jų batonėlių ir galiu pasakyti, kad likau nustebęs. Batonėliuose pagrindinė sudedamoji dalis pekano ir lazdyno riešutai, ekologiškos sėklos, grūdai ir svirplių miltai. Kas keisčiausia – valgant nekyla jokių neigiamų minčių, nes tikrai žiauriai geras skonis. O kas svarbiausia, pažiūrėjus maistinę sudėtį užplūsta geras jausmas, nes ji tiesiog įspūdinga. 

svirplių miltai

Pabaigai noriu pasidžiaugti, kad ir Lietuvoje vis dažniau pradedama kalbėti maisto tvarumo temomis. Žinoma, šiai dienai apie tai dabar labai garsiai nekalbama, nes, atrodo, kad didelės problemos dėl mums įprasto maisto tiekimo dar nematome. Tačiau laikui einant, ši problema vis didės, tad būtent svirplių miltų produktai gali būti vienas iš sprendinių.

Jei ši tema pasirodė jums aktuali – kviečiu pasekti PEPEKE socialinių tinklų paskyras. Sužinosite ir daugiau įdomybių, bei galėsite sudalyvautų jų konkursuose ir laimėti produkcijos. 

Instagram‘e: https://www.instagram.com/pepeke_food/

Facebook’e: https://www.facebook.com/pepekefood

svirplių miltai

#reklama

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
žuvis ant grotelių skumbrė pagr
Skaityti
  • 7 min
  • Naujienos
  • Visi receptai

Žuvis ant grotelių. Kepimo patarimai ir receptai

prancūziški sūriai
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Prancūziški sūriai ir kur juos naudoti?

griliaus patarimai ir dešrainių vakarėlis
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Grilio patarimai + dešrainių vakarėlis

kepimas ant grotelių mėsainiai
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Kepimas ant grotelių ir skirtumai nuo barbekiu

serano kumpis
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Serano kumpis – ką reiktų apie jį žinoti

Skaityti
  • 3 min
  • Naujienos

Netikėtos Velykų receptų idėjos pagal Gian Luca Demarco

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.