Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Kepiniai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Bananų duona sveikuoliams

  • 2016-05-31
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

bananų duonaKuomet namuose turimi bananai eina link savo gyvenimo pabaigos ir pradeda juoduoti, tenka rinktis: ar juos nulupti ir dėti į šaldymo kamerą, o po to juos sėkmingai panaudoti plakant kokteilius, ar sujungti juos su keliais kitais spintelėje turimais ingridientais ir išsikepti nuostabią ir sveiką bananų duoną, kuri gali būti puikiu užkandžiu/desertu valgant ją su arbata ar riešutų sviestu.

Bananų duonai prireiks

  • 3 trintų gerai prinokusių bananų;
  • 2 kiaušinių;
  • 80ml daržovių ar saulėgrąžų aliejaus;
  • 170g medaus ( galima, žinoma, naudoti ir cukrų);
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelio kepimo sodos;
  • 210g pilnagrūdžių miltų;
  • saujos smulkintų graikinių riešutų;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga

Pirmiausia į didelį indą sudedame medų ir šiek tiek pašildome mikrobangų krosnelėje, kad sušiltų ir pasidarytų skystas. Jam sušilus, į jį pilame aliejų ir išmaišome. Taip pat į ta patį indą įmušame kiaušinius ir juos išplakame. Po to suverčiame trintus bananus, miltus, druską, kepimo sodą, vanilę, smulkintus graikinius riešutus ir viską gerai išmaišome. Gautą mišinį verčiame į nedidelę kepimo skardą (mes naudojome maždaug 25 x 5 cm dydžio), kurią išklojome sušlapintu kepimo popieriumi (sušlapintas ir pagniuždytas kepimo popierius tampa paklusnesnis). Bananų duoną kepame 165 laipsnių orkaitėje 55 minutes. Iškepusią duoną paliekame valandai atvėsti.

Skanaus!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • pyragas
  • sveika
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.