Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Nicos-salotos-su-tunu-maza
  • Mūsų mėgstamiausi patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Salotos
  • Visi receptai

Nicos salotos

  • 2017-08-01
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

  Nicos salotos

Nicos salotos (Salade Niçoise) – ko gero pačios mėgstamiausios mūsų salotos. Tradiciškai gaminamos su šviežiu ir vos vos apkeptu tunu, tačiau iš bėdos galima naudoti ir konservuotą geros kokybės tuną.  Šios salotos nesunkiai pagaminamos, nes ingridientus galima pasiruošti gerokai iš anksto, o padažas tiesiog tobulas.

5 from 1 vote
Nicos-salotos-su-tunu-maza
Spausdinti
Nicos salotos su tunu
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
20 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Ko gero pačios skaniausios nicos salotos pasaulyje...

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 2 kiaušiniai
  • 1 sauja juodų alyvuogių
  • 1 sauja vyšninių pomidorų
  • 1 sauja šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos)
  • 6-8 šviežios bulvytės
  • 1 little gem salota arba keli romaninės salotos lapai
  • 1 skardinė konservuoto tuno
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Padažo ingridientai
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 2 ančiuvių file arba šaukštas ančiuvių pastos
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • žiupsnelis šviežių petražolių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Jaunas bulves labai gerai nuplauname ir uždedame virti šiek tiek pasūdytame vandenyje.

  2. Kadangi bulvės virs apie 15-20 minučių, kiaušiniai 7, o šparagai 3 minutes susiplanuojame virimo laiką taip, kad tame pačiame puode išvirtumėme kelis ingridientus. Iš pradžių 13 minučių verdame bulves, tuomet į bendrą vandenį dedame kiaušinius ir verdame 4 minutes. Tada į tą patį puodą beriame šaldytus ar šviežius šparagus ir paverdame dar 3 minutes.

  3. Išvirusius kiaušinius dedame po šaltu vandeniu, kad atvėstų, o šparagus ir bulves nukošiame ir kol dar garuoja greitai apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais (tokiu būdu karštos daržovės greitai prisigeria skonių).

  4. Gaminamės padažą: į grustuvę ar maisto plaktuvą dedame kaparėlius, česnaką, ančiuvius, garstyčias, pilame aliejų ir raudoną vyno actą. Viską sutriname ir padažą papildome smulkiai pjaustytomis petražolėmis, pipirais ir šiek tiek druskos (nepadauginam, nes ančiuviai pakankamai sūrūs). Viską gerai išmaišome.

  5. Nicos salotos konstruojamos taip: didelę lėkštę išklojame nuplautais ir nusausintais salotų lapais. Tuomet ant viršaus beriame virtus šparagus ir bulves. Papuošiame vyšninių pomidorų puselėmis ir alyvuogėmis. Ant viršaus verčiame tuną ir viską apšlakstome padažu.

  6. Salotas valgome užsigerdami atšaldytu baltu vynu ir įsivaizduojame, kad sėdime restorane žydrajame Prancūzijos krante.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • kiaušiniai
  • salotos
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

4 comments
  1. Marius parašė:
    2017-08-01 19:03

    rekomenduojam!

    Atsakyti
  2. vynas internetu parašė:
    2020-02-22 19:31

    Aš irgi rekomenduoju, paprastai nepaprasta! Tinka ir prie gardaus vyno taurelės 🙂

    Atsakyti
  3. Anonimas parašė:
    2024-01-09 11:29

    Mariau, pagaminau pagal receptą, labai geras receptas. Man patiko. Klausimas: koks turi būti kiaušinis? Nuotraukoje matau, kad trynys skystas. Kaip geriau?
    Ačiū.
    Ilona

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2024-03-18 22:29

      Ačiū, kad priminėte, reikės ir man pasigaminti. 😀 skonio reikalas, bet skystas čia man labiau tinka. Galima ir virtą marškinėliuose.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.