Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Nicos-salotos-su-tunu-maza
  • Mūsų mėgstamiausi patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Prancūziški patiekalai
  • Salotos
  • Visi receptai

Nicos salotos

  • 2017-08-01
  • 2 min. skaitymo
Total
10
Shares
10
0
0
0

  Nicos salotos

Nicos salotos (Salade Niçoise) – ko gero pačios mėgstamiausios mūsų salotos. Tradiciškai gaminamos su šviežiu ir vos vos apkeptu tunu, tačiau iš bėdos galima naudoti ir konservuotą geros kokybės tuną.  Šios salotos nesunkiai pagaminamos, nes ingridientus galima pasiruošti gerokai iš anksto, o padažas tiesiog tobulas.

Nicos-salotos-su-tunu-maza
Spausdinti
Nicos salotos su tunu
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
20 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Ko gero pačios skaniausios nicos salotos pasaulyje...

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 2 kiaušiniai
  • 1 sauja juodų alyvuogių
  • 1 sauja vyšninių pomidorų
  • 1 sauja šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos)
  • 6-8 šviežios bulvytės
  • 1 little gem salota arba keli romaninės salotos lapai
  • 1 skardinė konservuoto tuno
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Padažo ingridientai
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 2 ančiuvių file arba šaukštas ančiuvių pastos
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • žiupsnelis šviežių petražolių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Jaunas bulves labai gerai nuplauname ir uždedame virti šiek tiek pasūdytame vandenyje.

  2. Kadangi bulvės virs apie 15-20 minučių, kiaušiniai 7, o šparagai 3 minutes susiplanuojame virimo laiką taip, kad tame pačiame puode išvirtumėme kelis ingridientus. Iš pradžių 13 minučių verdame bulves, tuomet į bendrą vandenį dedame kiaušinius ir verdame 4 minutes. Tada į tą patį puodą beriame šaldytus ar šviežius šparagus ir paverdame dar 3 minutes.

  3. Išvirusius kiaušinius dedame po šaltu vandeniu, kad atvėstų, o šparagus ir bulves nukošiame ir kol dar garuoja greitai apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais (tokiu būdu karštos daržovės greitai prisigeria skonių).

  4. Gaminamės padažą: į grustuvę ar maisto plaktuvą dedame kaparėlius, česnaką, ančiuvius, garstyčias, pilame aliejų ir raudoną vyno actą. Viską sutriname ir padažą papildome smulkiai pjaustytomis petražolėmis, pipirais ir šiek tiek druskos (nepadauginam, nes ančiuviai pakankamai sūrūs). Viską gerai išmaišome.

  5. Nicos salotos konstruojamos taip: didelę lėkštę išklojame nuplautais ir nusausintais salotų lapais. Tuomet ant viršaus beriame virtus šparagus ir bulves. Papuošiame vyšninių pomidorų puselėmis ir alyvuogėmis. Ant viršaus verčiame tuną ir viską apšlakstome padažu.

  6. Salotas valgome užsigerdami atšaldytu baltu vynu ir įsivaizduojame, kad sėdime restorane žydrajame Prancūzijos krante.

Total
10
Shares
Share 10
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • kiaušiniai
  • salotos
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Marius parašė:
    2017-08-01 19:03

    rekomenduojam!

    Atsakyti
  2. vynas internetu parašė:
    2020-02-22 19:31

    Aš irgi rekomenduoju, paprastai nepaprasta! Tinka ir prie gardaus vyno taurelės 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.