Prieš kurį laiką dalinausi keliais labai gardžiais meksikietiškais patiekalais, tačiau vienas iš pačių paprasčiausių patiekalų, kurį išmokau dar studijų laikais, niekaip nenuguldavo į tinklaraštį. Nusprendžiau padaryti tam galą!
Kesadilijos su kalakutiena – be galo lengvai paruošiamas ir tikrai vertas dėmesio patiekalas, kuris puikiausiai tiks tiek greitai vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Paprastai šį patiekalą patiekiu su labai greita pomidorų salsa ir grietine ar avokadų gvakamole, tad skonių įvairovė garantuota! Beje, noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad kaip tik šią savaitę “LIDL” prekybos centruose prasidėjo Meksikos savaitė, kuri ir įkvėpė pasigaminti šį patiekalą. Asmeniškai mane, labai sužavėjo lengvai kreminis ir aštrus “El Taquito” čederio sūris, kuris šiame patiekale ypač tiko, nes tobulai išsilydė ir suteikė lengvą aštrumą. Žinoma, radau ir labai kokybiškų, įvairių skonių tortilijų (rinkausi česnakines) bei kitų ingredientų, kurių prireikė šiam patiekalui.
Tiesiog tobulas patiekalas.
- 6 kvietinės tortilijos
- 100 g aštraus “El Tquito” čederio sūrio
- 100 g paprasto čederio ar kito mėgstamo sūrio
- 100 g konservuotų kukurūzų
- 250 g kalakutienos faršo
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 raudonos paprikos
- 2 šaukštai rūkytos paprikos miltelių
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis malto kumino
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 3 pomidorai
- 1/2 nedidelio raudono svogūno
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 laimo sulčių ir šiek tiek tarkuotos žievelės
- 1 šaukštas konservuotų jelapenų
- kelios šakelės šviežios kalendros
- šiek tiek druskos ir pipirų
Svogūną, česnaką ir raudoną papriką supjaustome mažais kubeliais ir pakepame keptuvėje kol svogūnai pageltonuoja. Tuomet išimame iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę suverčiame kalakutienos faršą, suberiame rūkytą papriką, maltą kalendrą, kuminą, šiek tiek druskos ir pipirų. Padidiname kaitrą ir nuolat maišydami kepame kelias minutes kol mėsa iškepa. Tuomet į keptuvę gražiname apkeptus svogūnus su česnaku ir paprika. Viską gerai išmaišome.
Ant tortilijos gausiai užbarstome tarkuoto aštraus čederio sūrio. Tada dedame konservuotus kukurūzus, iškeptą kalakutieną su daržovėmis, o ant viršaus užtarkuojame šiek paprasto čederio ar kito mėgstamo sūrio ir uždengiame kita tortilija.
Tokį ‘tortą’ dedame į vidutinės kaitros keptuvę, kurioje įkaitinome šlakelį aliejaus ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Prieš patiekiant kalakutienos kesadilijos supjaustomos į keturias dalis ir patiekiamos su pomidorų salsa ir grietine.
Į maisto trintuvą dedame smulkintą česnako skiltelę bei kubeliais pjaustytą svogūną ir konservuotus jelapenus. Taip pat dedame per pusę perpjautus pomidorus, kelias šakeles šviežios kalendros, pilame pusę laimo sulčių bei šiek tiek druskos ir pipirų. Viską patriname 10-15 sekundžių ir patiekiame.
#LidlPartnerystė