Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
nachos su kalakutiena
  • Meksikietiški patiekalai
  • Visi receptai

Užkepti meksikietiški nachos

  • 2018-10-04
  • 2 min. skaitymo
Total
5
Shares
5
0
0
0

nachos

Šiuo meksikietišku nachos (tariasi načos) receptu norėjome pasidalinti jau senokai, tačiau vis nepavykdavo, kadangi  nesugebėdavome nufotografuoti šio patiekalo, nes greitai jį suvalgydavome ir nebelikdavo, ką fotografuoti. Taigi, pagliau galime su džiaugsmu pasidalinti su jumis receptu, ir patikėkite, jis ypač lengvas ir tikrai puikus. Mums jis patinka, kadangi gamindami galime sunaudoti šaldytuve užsilikusius pomidorus, konservuotas pupeles, bepradedantį džiūti sūrį. Iš esmės šis patiekalas mūsų namuose gali būti patiekiamas tiek svečiams, tiek kaip lengvas užkandis po maisto, bet kartais ir kaip ir pagrindinis patiekalas. Žinoma, kukurūzų traškučiai, nors ir gaminami iš sveikų kukurūzų miltų, nėra pats sveikiausias variantas, tačiau juk visur svarbiausia saikas ir balansas. Todėl šį patiekalą gardiname ne tik sūriu, bet ir visu kalnu daržoviu. Kad šie nachos taptų dar pilnavertiškesni, juos papildome mėsos faršu. Pradžioje naudodavome jautienos, bet išbandę su kalakutiena nebesidairome atgal, kadangi ji gražiai ir lengvai apskrunda, ‘nepaleidžia vandens’ ir, galima sakyti, visiškai neturi riebalų. Taip pat kaip ir minėjome ankstesniuose įrašuose, kalakutieną renkamės dėl jos švelnaus skonio ir lengvumo. Jei tiksliau, būtent šiam patiekalui mes naudojame ypač liesą ‘Arvi kalakutai‘ kalakutų krūtinėlių mėsos faršą, kuris jokiu būdu neapsunkina nei gamybos proceso, nei skrandžio. Taigi, kol kas tiek apie pagrindinius ingredientus. Gamindami šį patiekalą leiskite pasireikšti savo fantazijai, o mes dalinamės savo mėgstamiausiu receptu.

nachos

nachos
Spausdinti
Užkepti meksikietiški nachos
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
20 mins
 

Puikiausi meksikietiški nachos su visu kalnu daržovių ir kalakutiena.

Ingredientai
  • 200 g kukurūzų traškučių
  • 200 g faršo (rekomenduojame šviežią kalakutų krūtinėlių mėsos faršą iš "Arvi kalakutai"i)
  • 2 pomidorai
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1/2 žalia paprika
  • 1/2 skardinės juodų arba raudonų konservuotų pupelių
  • keli šaukštai konservuotų jelapenų
  • sauja šviežių ridikėlių
  • keli svogūnų laiškai
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 4 šaukštai grietinės
  • 100 g sūrio (rekomenduojame chedderį)
  • keli šaukštai mėgstamo salsa padažo
Prieskoniai
  • 1 šaukštas rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelis rudo cukraus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • žiupsnelis maltos aitrios paprikos
Gamybos eiga
  1. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame kalakutieną ir gausiai apibarstome prieskonių mišiniu. Kepame 5-8 minutes, kol mėsa gražiai apskrunda.

  2. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, beriame kukurūzų traškučius, ant viršaus beriame apkeptą kalakutieną, kūbeliais pjaustytus pomidorus, paprikas, svogūną, nusunktas konservuotas pupeles, konservuotus jelapenus. Jei ingredientų dar liko - darome antrą sluoksnį. Po to uždedame kelis šaukštus grietinės ir, apibarstę tarkuotu sūriu, dedame į 200 laipsnių orkaitę dešimčiai minučių.

  3. Kuomet apskrunda, ištraukiame ir apibarstome smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais ir šviežia kalendra.

  4. Patiekiame su mėgstamu salsa padažu.

Total
5
Shares
Share 5
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.