Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
jautienos tacos
  • Meksikietiški patiekalai
  • Visi receptai

Meksikietiški tacos su jautiena

  • 2018-09-06
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

jautienos tacos

Ilgą laiką galvojome, kad kokybišką jautieną reikia naudoti tik kepsnių (steikų) kepimui. Pasirodo klydome. Prieš kelias dienas šaldytuve radome užsilikusį sausai brandintą “Kitchen me” jautienos mentės steiką. Sutinkame, tas “užsilikusį” skamba tikrai keistai, tačiau nemeluojame. Kuomet sau gaminamės steikus, įprastai vienas būna skirtas Mariui, kitas Karolinai, tačiau kadangį paskutinį kartą turėjome tris – pasiliko vienas vienintelis, kuriuo niekaip nebūtumėme pasidalinę jei būtumėmę gaminę kepsnius. Ir tuo metu šovė geniali mintis – šiek tiek paekspermentuoti. Prisiminėme neseniai žiūrėtą filmą, kurio veikėjai itin mėgo meksikietiškus taco ir jo įkvėpti pasigaminome itin gardžias, sočias ir greitas tacas su jautiena ir marinuotais svogūnais, kurias suvalgėme tiesiog stovėdami prie keptuvės. Ragaudami patiekalą supratome kaip svarbu patiekale, kuriame mėsa yra viena iš sudėtinių dalių naudoti tikrai kokybišką produktą. Šiose tacose ji tiesiog tirpte tirpo burnoje, nebuvo jokių nesusikramtančių skaidulų, puikiai kvepėjo ir derėjo su kitais keliais ingredientais. Na žodžiu, privalu išbandyti.

 

jautienos tacos

jautienos tacos
Spausdinti
Meksikietiški tacos su jautiena
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
10 mins
Ant stalo per
15 mins
 

Ypatingai skanu ir greitai paruošiama. Šiam patiekalui būtinai rinkitės tik kokybiškus ingredientus. 

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 200 g sausai brandintos jautienos didkepsnio (mes naudojome "Kitchen Me"
  • 4 vidutinio dydžio kvietinės tortilijos
  • 1 didelis raudonas svogūnas
  • 6 šaukštai obuolių acto
  • 1 šaukštas cukraus
  • 60 g fetos sūrio
  • 100 g ridikėlių
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 4 šaukštai mėgstamos salsos ar padažo
  • 1 laimas
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek aliejaus kepimui
Gamybos eiga
  1. Marinuoti svogūnai šiame patiekale ypač tinka. Juos pasiruošiame taip: į indą supilame obuolių actą, cukrų, druską ir pipirus. Viską maišome, kol ištirpsta cukrus. Tuomet į gautą marinatą suberiame plonais pusžiedžiais pjaustytą raudoną svogūną ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą. 

  2. Sekantis žingsnis - jautienos kepimas. Prieš pradedant šį žingsnį, labai rekomenduojame perskaityti mūsų įrašą - Idealus jautienos kepsnys namuose,  kuriame glaustai paaiškiname pagrindines jautienos kepsnių kepimo taisykles.  

  3. Prieš kepant mėsą ją reiktų ištraukti iš šaldytuvo bent valandai ar kelioms, kad atšiltų ir po to tolygiai iškeptų. Tuomet labai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Ištraukę iš keptuvės paliekame bent 10 minučių pailsėti ir tik tuomet apibarstome druska, pipirais bei supjaustome plonomis juostelėmis, įstrižai mėsos skaiduloms. 

  4. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme jautieną, po kelias minutes pakaitiname tortilijas, kad sušiltų ir šiek tiek apskrustų/apsviltų.

  5. Ant tortilijų tepame šiek tiek mėgstamos salsos ar padažo, išdėliojame plonai pjaustytas jautienos kepsnio juosteles, išdėliojame nusunktus marinuotus svogūnus, plonai pjaustytus ridikėlius. Taip pat užberiame šiek tiek smulkintos fetos sūrio, kalendros ir užpurškiame laimo sulčių.

  6. Puolame valgyti, kol meksikietiški tacos neatšalo.

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.