Ilgą laiką galvojome, kad kokybišką jautieną reikia naudoti tik kepsnių (steikų) kepimui. Pasirodo klydome. Prieš kelias dienas šaldytuve radome užsilikusį sausai brandintą “Kitchen me” jautienos mentės steiką. Sutinkame, tas “užsilikusį” skamba tikrai keistai, tačiau nemeluojame. Kuomet sau gaminamės steikus, įprastai vienas būna skirtas Mariui, kitas Karolinai, tačiau kadangį paskutinį kartą turėjome tris – pasiliko vienas vienintelis, kuriuo niekaip nebūtumėme pasidalinę jei būtumėmę gaminę kepsnius. Ir tuo metu šovė geniali mintis – šiek tiek paekspermentuoti. Prisiminėme neseniai žiūrėtą filmą, kurio veikėjai itin mėgo meksikietiškus taco ir jo įkvėpti pasigaminome itin gardžias, sočias ir greitas tacas su jautiena ir marinuotais svogūnais, kurias suvalgėme tiesiog stovėdami prie keptuvės. Ragaudami patiekalą supratome kaip svarbu patiekale, kuriame mėsa yra viena iš sudėtinių dalių naudoti tikrai kokybišką produktą. Šiose tacose ji tiesiog tirpte tirpo burnoje, nebuvo jokių nesusikramtančių skaidulų, puikiai kvepėjo ir derėjo su kitais keliais ingredientais. Na žodžiu, privalu išbandyti.
Ypatingai skanu ir greitai paruošiama. Šiam patiekalui būtinai rinkitės tik kokybiškus ingredientus.
- 200 g sausai brandintos jautienos didkepsnio (mes naudojome "Kitchen Me"
- 4 vidutinio dydžio kvietinės tortilijos
- 1 didelis raudonas svogūnas
- 6 šaukštai obuolių acto
- 1 šaukštas cukraus
- 60 g fetos sūrio
- 100 g ridikėlių
- šiek tiek šviežios kalendros
- 4 šaukštai mėgstamos salsos ar padažo
- 1 laimas
- šiek tiek druskos ir pipirų
- šiek tiek aliejaus kepimui
Marinuoti svogūnai šiame patiekale ypač tinka. Juos pasiruošiame taip: į indą supilame obuolių actą, cukrų, druską ir pipirus. Viską maišome, kol ištirpsta cukrus. Tuomet į gautą marinatą suberiame plonais pusžiedžiais pjaustytą raudoną svogūną ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą.
Sekantis žingsnis - jautienos kepimas. Prieš pradedant šį žingsnį, labai rekomenduojame perskaityti mūsų įrašą - Idealus jautienos kepsnys namuose, kuriame glaustai paaiškiname pagrindines jautienos kepsnių kepimo taisykles.
Prieš kepant mėsą ją reiktų ištraukti iš šaldytuvo bent valandai ar kelioms, kad atšiltų ir po to tolygiai iškeptų. Tuomet labai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Ištraukę iš keptuvės paliekame bent 10 minučių pailsėti ir tik tuomet apibarstome druska, pipirais bei supjaustome plonomis juostelėmis, įstrižai mėsos skaiduloms.
Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme jautieną, po kelias minutes pakaitiname tortilijas, kad sušiltų ir šiek tiek apskrustų/apsviltų.
Ant tortilijų tepame šiek tiek mėgstamos salsos ar padažo, išdėliojame plonai pjaustytas jautienos kepsnio juosteles, išdėliojame nusunktus marinuotus svogūnus, plonai pjaustytus ridikėlius. Taip pat užberiame šiek tiek smulkintos fetos sūrio, kalendros ir užpurškiame laimo sulčių.
Puolame valgyti, kol meksikietiški tacos neatšalo.