Rašant šį receptą, iškilo didelė dilema galvojant, prie kurios receptų kategorijos priskirti šį patiekalą. Iš esmės, kaip ir didžioji daugumą mūsų makaronų receptų, priskiriami Italų virtuvei, tačiau šie makaronai su vištiena nėrą tipinis itališkas patiekalas. Pastos receptai su sočiais sūrio padažais populiarūs JAV, kurie gimė susimaišius imigrantų iš įvairių Italijos regionų ir amerikiečių virtuvės patiekalams. Bet čia ir slypi šio patiekalo unikalumas.
- 1 vištienos krūtinėlė
- 1 sauja špinatų
- 3 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 200 g penne makaronų
- 50 ml grietinėlės
- 2 šaukštai kietojo sūrio
- 3 šaukštai sūrio su mėlynu pelėsiu
- šiek tiek šviežių petražolių
- druska ir pipirai
- alyvuogių aliejus
Užverdame puodą su vandeniu, pasūdome ir uždedame virti makaronus iki al dente.
Kol verda makaronai, įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepame smulkiai pjaustytą vištieną. Kepdami pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Kuomet višta iškepa (3-5 minutės), ją išimame iš keptuvės.
Į keptuvę pilame šiek tiek šviežio alyvuogių aliejaus, beriame smulkintus česnakus, svogūną. Kepame, kol lengvai pageltonuos. Tuomet suverčiame plautus špinatus ir viską pakaitiname porą minučių, kol špinatai suvys.
Tada atgal į keptuvę suberiame jau iškepusią vištieną, pilame grietinėlę ir smulkintą pelėsinį sūrį. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname 2 minutes.
Šiame žingsnyje jūsų makaronai kaiptik turėtų išvirti. Suverčiame nukoštus makaronus į padažą, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir viską labai išmaišome ir patiekiame.
Šie makaronai su vištiena gana gausūs labai skanaus padažo, tad rekomenduojame juos valgyti su skrudinta šviesia duona, su kuria labai patogu 'išlaižyti' visą padažą.
2 comments
Labai geras receptas, toks net gi sakyčiau studentiškas. Badaujantis studentas puse tokios porcijos suvalgęs 3 paras bus sotus cha cha. Bet šiaip tikrai reiks pasidaryt kada. Paprasta, greita, nu super 10 balu receptas. Koki pelesenį sūrį naudojot? Manau pats paprasčiausias čia puikiai tiktų, vistiek juk išsilydo, bet tas pelesio skonis nuo visų maždaug vienodas buna.
Haha, labai teisingai:) naudojam sūrį su mėlynu pelėsiu.