Ne paslaptis, kad mėgstame pasimėgauti skaniais savaitgalio pusryčiais. Tie, kurie seka mūsų Instagram paskyrą, ko gero, tai pastebėjo. Galima sakyti, kad savaitgalis – tai tas vienintelis metas savaitėje, kuomet rytais turime laiko ir noro ilgiau pabūti virtuvėje, tad stengiamės atsigriebti.
Ganėtinai ilgą laiką eksperimentavome, stengėmės atrasti pusryčių burito, kurį būtų tikrai skanu ir patogu valgyti. Galime drąsiai pasakyti, kad šis variantas – tiesiog idealus. Neperkrauta ir lengvai susukama, o jau tas chorizo dešros traškumas… Žodžiu, privalote išbandyti jau šį savaitgalį! Pasigaminti tikrai nėra sunku.
Mėgstate burito? Mes ir!
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštas konservuotų jelapenų
- 100 g chorizo dešros
- šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 3 šaukštai grietinėlės
- 2 didelės tortilijos
- šiek tiek chederio sūrio
- 3-4 šaukštai salsos padažo (rekomenduojame chipotle salsą, bet tiktų ir trinti pomidorai)
- keli pomidorai
- 1 šalotas
- šiek tiek šviežios kalendros
- 1 laimo sultys
Chorizo dešrą supjaustome kubeliais ir suberiame į vidutinės kaitros keptuvę su šlakeliu aliejaus. Taip pat į tą pačią keptuvę suberiame pasmulkintus konservuotus jelapenus ir kepame viską apie 5 minutes, kol dešra apskrunda.
Kol dešra kepa, atskirame inde išplakame kiaušinius su druska, pipirais ir grietinėle. Supilame į keptuvę ant chorizo dešros ir jelapenų. Kepame maišydami, kol kiaušinienė iškepa, bet dar lieka šiek tiek drėgna.
Tuomet imame tortilijos lapą, ant jo krauname kiaušinienę ir suvyniojame burito. Ant viršaus užpilame salsos ar pomidorų padažo bei užtarkuojame sūrio.
Kepame orkaitėje 5-10 minučių, kol sūris išsilydo ir burito apskrunda.
Rekomenduojame patiekti su visiškai paprastomis salotomis iš smulkiai pjaustyto šaloto, šviežios kalendros ir pomidorų, sumaišytų su alyvuogių aliejaus ir laimo sulčių padažu.