Labai tikimės, kad dar kurį laiką geri orai išsilaikys, ir bus galima džiaugtis vasaros malonumais lauke. Kalbant apie vasaros malonumus, mums vienas iš jų – maisto kepimas ant grotelių. Jei sekate mus “Instagram’e”, galbūt tai jau pastebėjote. Kepdami mėsą, kreipiame didelį dėmesį į jos kokybę. Šiandien norime jums parekomenduoti vieną mūsų atrastą produktą (na, tiksliau, kelis).
Neseniai diskutavome su kitais kulinarais apie Lietuvoje dažnai pastebimas griliaus patiekalų tendencijas. Neklysime pasakę, kad prekybos centrų lentynose sveikai užmarinuotų griliaus patiekalų yra nedaug, tad dažniausiai tai tenka pasidaryti patiems. Gaila, bet žmonės dažnai ir patys marinuodami mėsą ne visada tai daro teisingai: naudoja daug riebalų, druskų ir kartais taip tiesiog sugadina net ir pačią šviežiausią mėsą.
Žinoma, būna dienų, kuomet labai skubame, o šašlykų norisi, bet apie tai nepagalvojame iš anksto, tad vėliau neturime galimybės jų pasiruošti (tokia situacija buvo prieš kelias savaites). Ką tuomet darėme? Na, kaip visuomet – ilgai tyrinėjame jau išmarinuotų šašlykų pakuotes (mes dažnai renkamės kalakutieną, nes tai skanesnė, sveikesnė ir tikrai lengvesnė mėsa, nei įprasta kiauliena), kol atrandame verčiausią dėmesio variantą. “Arvi kalakutai” kalakutienos šašlykai su sausu prieskonių marinatu ne tik pagal sudėtines dalis, bet ir pagal skonį, sultingumą ir kvapnumą buvo tikri čempionai. Labai džiaugiamės, kad mėsos gamintojai atkreipia dėmesį į klientų poreikius, stengiasi neatsilikti nuo sveikos mitybos principų ir sugeba pasiūlyti kažką naujo ir tikrai kokybiško. Kadangi mūsų laukė alkana minia, dvi pakuotės sauso marinato šašlykų žaliųjų citrinų ir žolelių marinate bei raudonos paprikos ir kanapių sėklų marinate iškepė greitai ir puikiausiai ją pamaitino. Laiko daug neturėjome, iškeptus kalakutienos šašlykus patiekėme su pitos duonelėmis ir labai paprastu ir greitai pagaminamu graikišku tzaziki padažu, kuriam reikėjo šių ingredientų:
- 400ml graikiško jogurto;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų balto vyno acto;
- 1 skiltelė česnako;
- šiek tiek šviežių krapų;
- 1 ilgavaisis agurkas.
Kol šašlykai kepa, agurką sutarkuojame, šiek tiek pabarstome druska ir gerai suspaudžiame, kad išbėgtų sultys. Tada sumaišome su jogurtu, smulkintu česnaku, aliejumi ir vyno actu. Beriam šiek tiek druskos, pipirų, smulkintų krapų ir viską išmaišome.
Galime tik pasakyti, kad tai buvo vieni iš geriausių mūsų ragautų šašlykų, kurie puikiai derėjo su tzaziki padažu ir pitos duonelėmis. Tiesiog puikus variantas greitai, lengvai ir, svarbiausia, sveikai vakarienei gamtoje!
Beje, pastebėjome, kad perkant “Arvi kalakutai” šašlykus, galima laimėti 5 naujas kepsnines ir kitokių prizų. Kas žino, gal laimėsime. 🙂 Jei įdomu – registruotis reikia svetainėje www.arvikalakutai.lt.
omentarai
atrodo gardžiai
Žinokit ir labai skanūs. 🙂
Ačiū už padažo receptą, tikrai skanus ir puikiai tinka prie daugelio patieklų.
Malonu, kad patiko. Mes jį labai dažnai gaminame 😀
Sveiki,Mariau,o kur gavote pirkti pitos? 🙂 man nepavylo niekur rasti. O gal pats kepete? 🙂
Rūta, esu kepęs, nėra sudėtinga. Bet šiaip sanitexe šaldytų būna ir labai skanios 🙂