Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
kalakutienos šašlykai
  • Naujienos

Kalakutienos šašlykai – mūsų atradimas

  • 2018-06-20
  • 2 min. skaitymo
Total
38
Shares
38
0
0
0

kalakutienos šašlykai
Labai tikimės, kad dar kurį laiką geri orai išsilaikys, ir bus galima džiaugtis vasaros malonumais lauke. Kalbant apie vasaros malonumus, mums vienas iš jų – maisto kepimas ant grotelių. Jei sekate mus “Instagram’e”, galbūt tai jau pastebėjote. Kepdami mėsą, kreipiame didelį dėmesį į jos kokybę. Šiandien norime jums parekomenduoti vieną mūsų atrastą produktą (na, tiksliau, kelis).

Neseniai diskutavome su kitais kulinarais apie Lietuvoje dažnai pastebimas griliaus patiekalų tendencijas. Neklysime pasakę, kad prekybos centrų lentynose sveikai užmarinuotų griliaus patiekalų yra nedaug, tad dažniausiai tai tenka pasidaryti patiems. Gaila, bet žmonės dažnai ir patys marinuodami mėsą ne visada tai daro teisingai: naudoja daug riebalų, druskų ir kartais taip tiesiog sugadina net ir pačią šviežiausią mėsą.

Žinoma, būna dienų, kuomet labai skubame, o šašlykų norisi, bet apie tai nepagalvojame iš anksto, tad vėliau neturime galimybės jų pasiruošti (tokia situacija buvo prieš kelias savaites). Ką tuomet darėme? Na, kaip visuomet – ilgai tyrinėjame jau išmarinuotų šašlykų pakuotes (mes dažnai renkamės kalakutieną, nes tai skanesnė, sveikesnė ir tikrai lengvesnė mėsa, nei įprasta kiauliena), kol atrandame verčiausią dėmesio variantą. “Arvi kalakutai” kalakutienos šašlykai su sausu prieskonių marinatu ne tik pagal sudėtines dalis, bet ir pagal skonį, sultingumą ir kvapnumą buvo tikri čempionai. Labai džiaugiamės, kad mėsos gamintojai atkreipia dėmesį į klientų poreikius, stengiasi neatsilikti nuo sveikos mitybos principų ir sugeba pasiūlyti kažką naujo ir tikrai kokybiško. Kadangi mūsų laukė alkana minia, dvi pakuotės sauso marinato šašlykų žaliųjų citrinų ir žolelių marinate bei raudonos paprikos ir kanapių sėklų marinate iškepė greitai ir puikiausiai ją pamaitino. Laiko daug neturėjome, iškeptus kalakutienos šašlykus patiekėme su pitos duonelėmis ir labai paprastu ir greitai pagaminamu graikišku tzaziki padažu, kuriam reikėjo šių ingredientų:

  • 400ml graikiško jogurto;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų balto vyno acto;
  • 1 skiltelė česnako;
  • šiek tiek šviežių krapų;
  • 1 ilgavaisis agurkas.

Kol šašlykai kepa, agurką sutarkuojame, šiek tiek pabarstome druska ir gerai suspaudžiame, kad išbėgtų sultys. Tada sumaišome su jogurtu, smulkintu česnaku, aliejumi ir vyno actu. Beriam šiek tiek druskos, pipirų, smulkintų krapų ir viską išmaišome.

kalakutienos šašlykaiGalime tik pasakyti, kad tai buvo vieni iš geriausių mūsų ragautų šašlykų, kurie puikiai derėjo su tzaziki padažu ir pitos duonelėmis. Tiesiog puikus variantas greitai, lengvai ir, svarbiausia, sveikai vakarienei gamtoje!

Beje, pastebėjome, kad perkant “Arvi kalakutai” šašlykus, galima laimėti 5 naujas kepsnines ir kitokių prizų. Kas žino, gal laimėsime. 🙂 Jei įdomu – registruotis reikia svetainėje www.arvikalakutai.lt.

Total
38
Shares
Share 38
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
svirplių miltai
Skaityti
  • 3 min
  • Naujienos

Svirplių miltai – ką reiktų apie juos žinoti

žuvis ant grotelių skumbrė pagr
Skaityti
  • 7 min
  • Naujienos
  • Visi receptai

Žuvis ant grotelių. Kepimo patarimai ir receptai

prancūziški sūriai
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Prancūziški sūriai ir kur juos naudoti?

griliaus patarimai ir dešrainių vakarėlis
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Grilio patarimai + dešrainių vakarėlis

kepimas ant grotelių mėsainiai
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Kepimas ant grotelių ir skirtumai nuo barbekiu

serano kumpis
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Serano kumpis – ką reiktų apie jį žinoti

omentarai
  1. ieva parašė:
    2018-06-28 13:27

    atrodo gardžiai

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-06-28 21:53

      Žinokit ir labai skanūs. 🙂

      Atsakyti
  2. Atsiliepimas parašė:
    2018-07-23 13:51

    Ačiū už padažo receptą, tikrai skanus ir puikiai tinka prie daugelio patieklų.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-07-24 19:53

      Malonu, kad patiko. Mes jį labai dažnai gaminame 😀

      Atsakyti
  3. Ruta parašė:
    2019-06-15 15:47

    Sveiki,Mariau,o kur gavote pirkti pitos? 🙂 man nepavylo niekur rasti. O gal pats kepete? 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-06-18 21:01

      Rūta, esu kepęs, nėra sudėtinga. Bet šiaip sanitexe šaldytų būna ir labai skanios 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.