Kaip mes juokaujame – nebereikia važiuoti į Austrija, kad pavalgyti skanių austrių. Džiaugiamės, kad nesunkiai ir už prieinamą kainą galima atrasti tikrai šviežių ir Lietuvoje. Tad vieną savaitgalį, nieko nelaukę, prigriebėme pundelį jų ir išskubėjome į gamtą. Tą kartą šašlykų nekepėme, o mėgavomės austrėmis, kurias beje ir paruošti nėra sunku – sunkiausia dalis yra jas atverti, tačiau kaip tai padaryti visai nesunkiai galite pasižiūrėti šiame video. Beje, jei neturite specialaus peilio, atidaryti austres galima ir su atsuktuvu (kalbame iš patirties). Šiandien trumpai, bet labai skaniai:
Tiesiog privalote išbandyti austres su šiuo padažu.
- 1 raudonas svogūnas
- 100 ml raudono vyno acto
- šiek tiek jūros druskos ir pipirų
- 6-10 šviežių austrių
Svogūną supjaustome labai smulkiais kūbeliais ir sumaišome su vyno actu. Pagardiname druska, pipirais ir paliekame pastovėti bent 20 minučių.
Geldeles pradarome ir jokių būdu nenupilame viduje esančio vandens!
Ant kiekvienos austrės pilame po šaukštelį padažo ir skanaujame.