Azijietiški makaronai – tobulas maistas po ilgų dienos darbų. Visų pirma, juos pagaminti užtrunka tik 15 minučių, antra – tai labai nebrangus patiekalas. Be to, tai skanus ir sveikas maistas. Jei dar neteko bandyti azijietiškų makaronų namuose, primygtinai prašome išbandyti! Tiesą pasakius, būtent nuo labai panašaus patiekalo, dar studijų laikais, mes ‘užsikabinome’ ir pradėjome vis daugiau laiko leisti virtuvėje. Tiesa, tuomet patiekalas gal ir nebuvo pats tobuliausias, bet dabar esame atradę tobulą šio patiekalo formulę.
Jei tiksliau, koregavome padažo proporcijas bei kiaulieną pakeitėme į kalakutieną. Būtent šiame recepte mes visada naudojame šviežią kalakutienos faršą, kuris turi šiek tiek riebaliuko, ir suteikia tą nuostabų mėsos apskrudimą bei traškumą. Taip pat renkamės kalakutieną , nes ji neperkepa ir išlaiko sultingumą. Ko gero atspėsite, kad šį kartą ir vėl renkamės “Arvi kalakutai” produkciją, nes ji mums yra tikrai arti širdies dėl kokybės ir skonio. Kokybiška mėsa šiame patiekale susimaišo su traškiomis šparaginėmis pupelėmis ir tirštu hoisin padažu, kurio lengvai rasite didesniuose prekybos centruose, azijietiškų gardumynų skyriuje.
Jei manote, kad neturite kulinarinių įgūdžių ir nesugebėsite pasigaminti šio patiekalo, labai klystate. Svarbiausia, turėti kokybiškus ingredientus ir didelę keptuvę. Nustebinkite ir pamaitinkite savo namiškius/svečius šiuo gardžiu patiekalu. Mes žinome, kad jums pavyks!
Makaronai, mėsa, daržovės ir lipnus hoisin padažas. Tikras skanumėlis.
- 2 skiltelės česnako
- 100 g šparaginių pupelių
- 250 g kalakutienos faršo (rekomenduojame "Arvi kalakutai")
- 3-4 svogūnų laiškai
- 1 šaukštelis džiovinto čili
- 2 šaukštai hoisin padažo
- 1 laimo sulčių
- 1 šaukštas čili ar sriracha padažo
- 100 g azijietiškų ryžių makaronų
- 2 šaukštai saulegrąžų ar avokadų aliejaus
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
Na, receptas išties labai paprastas ir kepimas užtrunka vos kelias minutes, tad labai svarbu visus ingredientus pasiruošti dar prieš kepimą.
Supjaustome svogūnų laiškus ir česnaką (česnaką rekomenduojame pjaustyti plonomis riekelėmis - taip bus greičiau nei smulkinti). Svogūnų laiškus supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais.
Atskirame inde sumaišome hoisin padažą su laimo sultimis, čili arba sriracha padažu. Viską gerai išmaišome.
Užverdame vandenį ir uždedame virti ryžių makaronus. Dažniausiai jie verda apie 3-4 minutes, bet siūlome vadovautis virimo rekomendacijomis ant pakuotės. Į tą patį puodą suberiame ir šparagines pupeles. Išvirusius makaronus ir šparagines pupeles nukošiame, praplauname šaltu vandeniu ir apšlakstome aliejumi, kad nesuliptų.
Kol makaronai verda, įkaitiname didelę keptuvę ant aukščiausios temperatūros (idealiausia - azijietiškas wok'as), pilame saulėgrąžų ar avokadų aliejų ir, jei turite, skrudintų sezamų aliejaus. Kuomet įkaista, suverčiame kalakutienos faršą. Jį kepame kelias minutes (apie 2-4) nuolat maišydami, kad neprisviltų, o gražiai apskrustų.
Kuomet mėsa lengvai apskrunda, beriame smulkintą česnaką ir kepame dar 1 minutę.
Po to supilame padažą, azijietiškus makaronus, virtas šparagines pupeles. Pabarstome druska, pipirais, džiovintais čili ir kepame nuolat maišydami dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštėja.
Pabaigoje suberiame pjaustytus svogūnų laiškus, dar kartelį viską išmaišome ir skubame valgyti, nes azijietiški makaronai skaniausi tik ką tik iš keptuvės!
2 comments
Akis bado darzoviu aliejus, gal turejote omenyje augalini alieju? Juk is cukiniju aliejaus negamina, o siaip noretusi patikslinimo, koki alieju vartoti butent tokiai aukstai temperaturai. 🙂
Živile, aukštai temperatūrai tinkamiausias saulėgrąžų ar avokadų aliejus. 🙂