Galima sakyti, kad šiuo patiekalu jau pradėjome pasiruošimą didžiausioms metų šventėms. Antiena mums visuomet asocijuojasi su Kalėdomis. Taip jau gavosi, kad visai netikėtai, naudodami ją, sukūrėme kuo puikiausią vieno kąsnio sumuštinį, kurį tikrai patieksime per didžiausias metų šventes. Iškepėme visai mažus blynelius, pagardinome juos labai paprastu krienų padažu, saldžia ir prisirpusia kriauše bei sultinga antiena. Žinoma, šiame recepte galima naudoti keptą antienos krūtinėle, tačiau nusprendėme šį kartą nevargti ir pasirinkome kitą savo mėgstamą produktą – tai sūdyta-parūkyta antienos filė iš “Kitchen me” asortimento. Labai kokybiška mėsa su šiek tiek druskos ir daug natūralaus dūmo. Šiame produkte yra vos trys ingredientai, bet to pilnai užtenka – antiena labai skani ir tiesiog tirpsta burnoje. Dažniausiai ją naudojame sumuštiniams ir užkandžių lėkšteje prie vyno ar salotose. Žinoma, dabar naudosime ir šiuose vieno kąsnio blyneliuose. Taigi, jūsų dėmesiui nuostabaus užkandžių receptas, dėl kurio prie šventinio stalo tikrai nereikės raudonuoti prieš jūsų svečius. 🙂
Ne tik skanus, bet ir išvaizdus užkandis. Antiena, krienai, kriaušė - ingredientų kombinacija neeilinė, bet patikėkite, labai skani!
- 1 prinokusi kriaušė
- sauja pekano arba graikinių riešutų
- 80 g sūdytos-parūkytos antienos filė
- 100 g miltų
- 25 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 150 ml pieno
- žiupsnelis druskos
- 3 šaukštai krienų
- 3 šaukštai grietinės
- 40 ml grietinėlės
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- šiek tiek druskos ir pipirų
Pirmiausia pasigaminame blynelių tešlą. Inde sumaišome miltus ir druską. Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Į miltų ir druskos mišinį supilame pusę turimo pieno ir įdedame kiaušinio trynį. Tešlą išplakame, tuomet supilame likusį pieną ir plakame toliau, kol tešla gaunasi vientisa.
Atskirame inde išplakame kiaušinio baltymą iki standžios konsistencijos. Tuomet išplaktą baltymą atsargiai įmaišome į blynų tešlą.
Keptuvę įkaitiname iki vidutinės kaitros, pilame šiek tiek aliejaus ir kepame blynus po 2 minutes iš abiejų pusių. Vienam blynui rekomenduojame skirti po nepilną 1 šaukštą tešlos, kad blyneliai nesigautų labai dideli.
Toliau pasigaminame labai greitą krienų padažą. Inde plakame grietinėlę, kol sustandėja, tuomet sumaišome ją su grietine, krienais, druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
Galiausiai ant blynelių dedame šiek tiek padažo, ant jo dedame kelias riekeles plonai pjaustytos kriaušės ir 1-2 riekeles sūdytos-rūkytos antienos filė, o ant viršaus užbarstome kelis susmulkintus pekano ar graikinius riešutus bei šiek tiek juodų maltų pipirų.