Šie folijos krepšeliai – nepaprastai lengvas patiekalas, su visai neįmantriais ingredientais, kurį rekomenduoju ruošti gamtoje, tačiau puikiai gaunasi ir orkaitėje. Bet pradėkite apie viską iš pradžių. Šaldytuve radau visą kalną užsilikusių daržovių, žinojau kad jų suvalgyt nespėsiu, tad nusprendžiau visai paskubomis iš jų kažką pagaminti.
Kaip tik dar turėjau kelias parūkytas, užsilikusias “Kitchen Me” antienos dešreles (ant pakuotės jos įvardinamos, kaip “antienos lazdelės”), tačiau man priimtiniau, o ir manau bus suprantamiau jums, jei jas vadinsiu antienos dešrelėmis. Tiesą pasakius planavau gaminti vegetarišką šio patiekalo versiją ir dešrelių nenaudoti, tačiau paskutinę minutę susigundžiau ir tikrai neprašoviau. Kadangi šios antienos lazdelės (ar dešrelės) karštai rūkytos – kepant jas su daržovėmis, pastarosios įgavo tikrai labai malonų dūmo aromatą ir skonį. Gaminau orkaitėje ir gavosi visai neprasčiau negu gamtoje ant laužo ar grotelių. Beje, pačios dešrelės savo sudėtyje visai neturi kiaulienos, tad man, kaip nekokiam kiaulienos megėjui, tai pasirodė kaip labai patrauklus gurmaniškas pasirinkimas.
Pačios skaniausios orkaitėje ar ant laužo keptos daržovės.
- 150 g karštai rūkytų antienos mėsos lazdelių
- 1/2 kukurūzo burbuolės
- 1/3 nedidelio moliūgo
- 1 paprika
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 nedidelė cukinija
- 2 bulvės
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštas sviesto
- šiek tiek šviežių petražolių
- šiek tiek druskos ir pipirų
Pirmiausia pasiruošiame visas daržoves: moliūgą ir bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kūbeliais, cukiniją ir morką supjaustome pusžiedžiais, susmulkiname svogūną, papriką supjaustome didesniais kubeliais, o grybus ketvirčiais.
Supjaustome antienos lazdeles kąsnio dydžio gabalėliais.
Imame du didelius lapus aliuminio folijos, dedame vieną ant kito. Ant viršaus sudedame daržoves, pjaustytas antienos lazdeles, pagardiname druska, pipirais, džiovintu raudonėliu. Taip pat uždedame po šaukštą sviesto.
Foliją suvyniojame į krepšelį (nepaliekame jokių atvirų tarpelių) ir pašauname į 210 laipsnių orkaitę 35 minutėms.
Ištrauktus krepšelius atsargiai atidarome, pabarstome smulkintomis petražolėmis.