Prieš kurį laiką internete užmačiau labai paprastą naminių ledų receptą, kuriam reikia tik 2 ingredientų (kondensuoto pieno ir grietinėlės). Receptas pasirodė neįtikėtinas ir pradžioje buvau skeptiškas dėl jo.
Nepaisant to, nusprendžiau šiek tiek paeksperimentuoti ir tikėdamasis geriausio, pagaminau riešutų sviesto skonio ledus. Jiems naudojau taip mėgstamą riešutų sviestą iš “LIDL” amerikietiškų produktų asortimento. Jei atvirai, negalėjau patikėti, kad gavosi tokie geri naminiai ledai. Iš pradžių palaikiau juos šaldymo kameroje 6 valandas ir skonis bei tekstūra priminė itališkus gelato. Po to dar kartą paragavau pašaldžius per naktį. Ledai tapo tvirtesni, riešutų sviesto skonis tapo žymiai sodresnis, o tekstūra buvo kaip pačių geriausių ledų (nebuvo jokių didelių ledo gabalų). Patikėkite, šie naminiai ledai yra vieni iš geriausių, kokius jums teks ragauti.
Puikaus skonio naminiai riešutų sviesto skonio ledai, kuriems prireiks tik kelių ingredientų ir jokios specialios šaldymo įrangos.
- 400 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 385 g kondensuoto saldinto pieno (viena skardinė)
- 300 g riešutų sviesto (aš naudojau be gabaliukų – smooth)
- 1 šaukštas vanilės ekstrakto (nebūtinai)
Riešutų sviestą pašildome mikrobangų krosnelėje arba prikaistuvyje, kol tampa šiek tiek skystesnis.
200g riešutų sviesto sumaišome su kondensuotu pienu.
Atskirame inde išplakame grietinėlę su vanilės ekstraktu, kol sutvirtėja.
Plaktą grietinėlę suverčiame į kondensuoto pieno ir riešutų sviesto mišinį ir viską atsargiai išmaišome naudodami šaukštą ar mentelę. Čia labai svarbu neskubėti, kad grietinėlė nesukristų.
Gautą ledų masę dedame į šaldymui tinkamą indą, ją sluoksniuojant su likusiu 100g riešutų sviesto.
Ledus apibarstome smulkintais riešutais, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldymo kamerą 6-12 valandų.
#reklama #lidlpartnerystė