Vištienos chow mein – greitas, paprastas ir sveikas kinų virtuvės patiekalas. Chow mein – išvertus iš kinų kalbos – kepti makaronai (fried noodles). Nepaisant savo šaknų, šis patiekalas labai išpopuliarėjo vakarų pasaulyje.
Dviems porcijoms prireiks
- 200g vištienos blauzdelių (be kaulų);
- pusės šaukštelio valgomos sodos;
- 140g azijietiškų makaronų (noodles);
- vienos morkos;
- vieno svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- trečdalio ar pusės kiniško kopūsto;
- šiek tiek svogūnų laiškų;
- poros šaukštų vandens;
- šiek tiek saulėgrąžų ar daržovių aliejaus.
Padažui prireiks
- 1,5 šaukšto sojų padažo;
- 1,5 šaukšto austrių padažo;
- 1,5 šaukšto ryžių acto;
- 1 šaukštelio cukraus;
- 0,5 šaukštelio sezamų aliejaus;
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo;
- šiek tiek pipirų.
Gaminimo eiga
Vištienos chow mein gaminsime wok keptuvėje ant aukštos ugnies, dėl to svarbu, prieš pradedant kepimą, pasiruošti visus ingridientus, o kepant nuolatos maišyti. Turint viską pasiruošus, likęs gaminimas užtruks vos kelias minutes. Visų pirma, nedideliais kūbeliais supjaustome vištienos blauzdeles, sudedame į indą, suberiame valgomąją sodą, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti kelioms minutėms. Po to pasiruošiame padažą, sumaišydami visus padažo ingridientus atskirame inde. Vieną šaukštą padažo užpilame ant vištos, kad šiek tiek pasimarinuotų.
Ruošiame likusius ingridientus: supjaustome morkas ir kinišką kopūstą juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, nusilupame česnako skilteles. Taip pat uždedame virti kiniškus makaronus (vadovaujamės pokelio instrukcija) – labai svarbų jų nepervirti ir išvirus kuo greičiau nukošti.
Pradedame kepimą. Ant aukštos ugnies su šiek tiek aliejaus įkaitiname wok keptuvę. Į aliejų metame nepjaustytas česnako skilteles (aliejus sugers česnako skonį). Po to verčiame vištienos blauzdeles ir nuolat maišydami kepame 3-4 minutes. Kuomet mėsa apskrunda, bet vidus turi likti šiek tiek “žalias” (mėsa dar turės laiko pilnai iškepti), beriame visas pjaustytas daržoves ir kepame 2 minutes arba kol kiniškas kopūstas gerokai apvysta. Tada verčiame išvirusius makaronus, pilame porą šaukštų vandens ir visą likusį padažą. Pakepame maišydami kelias minutes ir patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!