Nerealiai skanus vasariškas desertas arba braškės su pienu pakeltos kūbu. Braškės ir pipirai skamba įdomiai, bet, patikėkite, tai yra tobulas skonių derinys. Pipirai šiame deserte suteikia labai subtilų aštrumą, kurio nereikia bijoti, nes jį kaip mat užgesina pieno baltymai. Tuo pačiu – pipirai dar ir paryškina braškių skonį, tad braškės tampa dar braškiskesnės.
Žodžiu, ši panakota yra tikrai “next level” desertas, pasižymintis turtingais skoniais ir poskoniais, o pagaminti žiauriai lengva! Mano patarimas – gaminkite šį desertą su šviežiai maltais Tellicherry pipirais! Jie pasižymi labai švelniu aštrumu, nuostabiai vaisiniu poskoniu ir yra nerealiai kvapnūs. Tiesiog idealiai tinka šiame deserte! Ačiū “Santa Maria”, kad turite tokio gėrio! 😀
Šis nesudėtingas desertas su braškėmis ir juodaisiais pipirais jus nustebins!
- 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 220 ml pieno (2,5 proc. riebumo)
- 2 šaukšteliai šviežiai maltų "Santa Maria" "Tellicherry" pipirų
- 1/2 šaukštelio vanilės pastos ar esencijos
- 60 g cukraus
- 2 šaukšteliai želatinos
- žiupsnelis druskos
- 400 g šviežių braškių
- 5 šaukštai cukraus pudros
- šiek tiek šviežio baziliko
- Ant vidutinės kaitros maišydami užverdame pieną, grietinėlę, cukrų, šviežiai maltus pipirus.
- Želatiną sumaišome su 1 šaukštu vandens.
- Puodą nukeliame nuo kaitros, sudedame išbrinkintą želatiną ir maišome, kol ištirpsta.
- Gautą masę supilame į dubenį, jį įstatome į kitą dubenį su ledu ir/ar šaltu vandeniu ir maišome, kol atvėsta.
- Atvėsusią masę supilame į norimas formeles ar stiklines. Uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.
- Likusias 100g braškių supjaustome smulkiai kubeliais, sumaišome su 2 šaukštais cukraus pudros ir smulkintu šviežiu baziliku.
- Sustingusias panakotas patiekiame tuose pačiuose induose, kuriuose ir sustingo ar išvertę į lėkštę. Patiekdami būtinai nepagailėkite trintų braškių, smulkintų braškių su baziliku ir dar daugiau šviežiai maltų juodų pipirų – jų traškumas čia labai tinka.
Norėdami šį desertą gražiai išversti į lėkštę – palaikykite induką su sustingusia panakota kambario temperatūroje 30min. Tada 7 sekundėms įmerkite į karštą vandenį, atsargiai peiliu apipjaukite kraštus ir uždėkite ant viršaus lėkštę. Tada ją apverskite ir desertas gražiai išslys į lėkštę.
Jei patiko ši panakota – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama