Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
tortas su kava
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

  • 2021-09-23
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
kavos tortas

Patikėkite, čia yra tobulas tortas prie kavos! Sodriai šokoladinis biskvitas, tobuli kavos skonio putėsiai ir labai gardus sviestinis morengo kremas. Sutinku, skamba sudėtingai, bet čia nėra joks raketų mokslas.

Tortą sudaro 3 skirtingos dalys – šokoladinis brownie pagrindas, kavos skono putėsiai ir dekoravimo kremas. Mano patarimas – negaminkite visų komponentų vienu metu. Geriausia – juos atskirti ir gaminti vieną po kito  (tokia tvarka, kaip esu aprašęs). Taip pat, nenuleiskite akių nuo recepto, vadovaukitės instrukcijomis ir viskas bus tvarkoje – šis kavos tortas tikrai jūsų jėgoms! Anksčiau niekada nebuvau gaminęs jokio torto, šis man ypač patiko, pavyko ir manau gaminsiu dar. Beje, dar noriu padėkoti Kavos Draugas už dovanas – tobulo kvapnumo kavos pupeles, iš kurių pasidariau nuostabią kavą ir ja gardinau putėsius!

Ir dar vienas patarimas – gamindami būtinai turėkite po ranka virtuvines svarstykles ir konditerinį termometrą. Jie tikrai nepamainomi virtuvės įrankiai ir šiam receptui tikrai privalomi. 

putėsių tortas
Spausdinti
Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu
Pasiruošimas
3 hrs
Kepimo trukmė
1 hr
 

Puikaus skonio kavos tortas. Sodriai šokoladinis biskvitas, tobuli kavos skonio putėsiai ir labai gardus sviestinis morengo kremas. Sutinku, skamba sudėtingai, bet tikrai taip nėra!

Pamaitins: 8
Ingredientai
Brownio pagrindo ingredientai
  • 150 g 73% šokolado
  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 75 g tamsaus cukraus
  • 30 g miltų (405 klasės)
  • 50 g smulkintų graikinių riešutų
  • Žiupsnelis druskos
Kavos putėsių ingredientai
  • 125 g 35% šaltos grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros
  • 50 g kiaušinių baltymų
  • 50 g cukraus
  • 75 g 30% grietinės
  • 4 g želatinos lapelių
  • 70 g stiprios kavos
  • 10 ml romo
Sviesto kremas su šveicarišku morengu ir šokoladu
  • 70 g kiaušinių baltymų
  • 122 g cukraus
  • 160 g kambario temperatūros sviesto
  • 85 g šokolado
Gamybos eiga
Torto pagrindas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
  2. Sviestu ištepame 15-20cm skersmens kepimo formą, ant dugno patiesiame kepimo popieriaus lapą.
  3. Dubenyje virš verdančio vandens ištirpiname 150g šokolado – kartais pamaišome.
  4. Nukeliame indą nuo vandens. Į ištirpusį šokoladą sudedame kambario temperatūros sviestą, išmaišome, kad ištirptų.
  5. Kitame inde išplakame kiaušiniu su tamsiu cukrumi, supilame šokolado ir sviesto mišinį, išmaišome.
  6. Į gautą mišinį suberiame persijotus miltus, druską, smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome mentele.
  7. Supilame į kepimo formą ir kepame 50 minučių.
  8. Kuomet iškepa, leidžiame pravėsti ir išimame iš kepimo formos.
Kavos putėsiai
  1. Šaltame inde išplakame šaltą grietinėlę su cukraus pudra. Uždengiame plėvele ir padedame į šaldytuvą.
  2. Želatinos lapelius užmerkiame į šaltą vandenį 15 minučių.
  3. Dubenėlyje virš verdančio vandens sumaišome 50g kiaušinių baltymų ir 50g cukraus. Palengva maišome, kol mišinio temperatūra pasiekia 74 laipsnius. Tuomet išplakame morengą.
  4. Inde sumaišome šiek tiek pravėsusią virtą kavą ir nusunktus želatinos lapelius (kol ištirpsta), supilame grietinę.
  5. Į gautą masę įdedame 1/3 plaktos grietinėlės ir atsargiai išmaišome mentele, tada sudedame likusią plaktą grietinėlę – maišydami stengiamės neperplakti ir neišleisti oro.
  6. Lygiai taip pat atsargiai, dalimis, sudedame ir morengą, labai atsargiai išmaišome.
Konstruojame tortą
  1. 15-20cm skersmens kepimo formos kraštus ištepame sviestu ir/ar išklojame kepimo popieriumi.
  2. Į ją įdedame iškeptą torto pagrindą, ant viršaus suverčiame kavos putėsius ir dedame į šaldytuvą sustingti bent 4 valandoms.
Sviesto kremas dekoravimui
  1. Dubenyje virš verdančio vandens ištirpiname 85g šokolado.
  2. Kitame dubenėlyje virš verdančio vandens sumaišome 70g kiaušinių baltymų ir 122g cukraus. Palengva maišome, kol mišinio temperatūra pasiekia 74 laipsnius. Tuomet išplakame morengą.
  3. Toliau palengva plakame morengą ir dalimis, po 1 šaukštą, sudedame kambario temperatūros sviestą.
  4. Į gautą mišinį supilame tirpintą šokoladą ir dar kartelį perplakame.
  5. Gauta mase papuošiame torto viršų. Geriausia tai padaryti – konditeriniu maišeliu, bet galima ir paprasčiausiu šaukštu.
  6. Torto viršūnę papuošiame šviežiomis figomis ir tarkuotu šokoladu.

Jei patiko šis kavos tortas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

  • putėsių tortas
  • kavos tortas
  • tortas su kava

#dovana

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

sviestas su žolelėmis
View Post
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.