Paprasti, bet neprasti pietūs arba vakarienė. Makaronai su rikota ir pomidorais puikiai tinka prie balto vyno, plius, patiks ir vegetarams. Rikotos varškė šiam patiekalui suteikia lengvumo ir kremiškumo, o pomidorai saldumo (labai svarbu naudoti kokybiškus pomidorus, nes kitaip skonis gali nukentėti).
Keturioms porcijoms prireiks
- 400g makaronų (penne, kaspinėlių ar kriauklyčių);
- 200g konservuotų pomidorų arba pomidorų pasatos;
- dviejų česnako skiltelių;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus;
- 60g rikotos;
- poros šaukštų tarkuoto permezano sūrio;
- šiek tiek druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasiruošiame padažą: iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepame česnaką. Tada suverčiame pomidorus ar pomidorų pasatą. Gautą padažą kepiname apie 10 minučių arba kol šiek tiek sutirštėja. Kol padažas verda, išsiverdame makaronus šiek tiek pasūdytame vandenyje (virdami vadovaujamės nurodymais ant pakuotės). Išvirusius makaronus nukošiame (pasiliekame apie trečdalį puodelio vandens, kuriame virė makaronai) ir suverčiame į padažą kartu su užsilikusiu vandeniu, sudedame rikotą, tarkuotą permezaną, druską, pipirus ir gerai išmaišome. Patiekiame su sviežių arba džiovintu baziliku ir česnakine duonele.
Skanaus!