Karštomis savaitgalio dienomis, kepant lauko kepsnius, dažnai norisi kažko lengvo ir gaivaus. Ši aštriai saldi ananasų salsa gali būti alternatyva, ko gero, dažniausiai pasitaikančiam garnyrui – ryžiams – prie ant grotelių keptos žuvies ar vištienos.
Keturioms porcijoms prireiks
- Vienos didelės raudonos paprikos;
- Vieno jalapeno ar čili pipiro;
- pusantro laimo vaisiaus sulčių;
- 300g šviežio prinokusio ananaso;
- pundelio šviežios mėtos;
- pundelio šviežios kaldendros;
- vieno raudonojo svogūno;
- šiek tiek druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
Nuluptą ananasą ir papriką supjaustome nedideliais kubeliais. Labai smulkiai supjaustome jalapeną/čili pipirą (jei norisi aštrumo – paliekame sėklytes) ir svogūną. Visus ingridientus beriame į indą ir spaudžiame šviežias laimo sultis. Taip pat beriame smulkiai pjaustytus mėtos lapelius (stiebų nenaudojame, nes jie kartoki) ir šviežią kalendrą. Šiek tiek padruskiname ir papipiriname. Ananasų salsą patiekiame su mėgstamais lauko kepsniais.
Skanaus.