Šios salotos tikras atradimas. Jei galvojate, kad, dėl didelio avinžirnių kiekio, šių salotų skonis bus sprangus ir jokiu būdu jų nesigaminsite – tuomet smarkiai prašaunate. Visa šio patiekalo paslaptis slypi dvejuose ingridientuose: 1. chroizo dešroje, kuri iškepusi tampa kokius 43 kartus skanesnė, negu nekepta. 2. aluje, kuriame troškinami svogūnai tampa sultingi, lengvai karamelizuoti ir labai kvapnūs. Šios avinžirnių salotos tikras džiaugsmas – sveika, greita ir labai skanu. Kas gali būti geriau?
Šiltos ir sveikos salotos pusryčiams, pietums, vakarienei.
- 2 česnako skiltelės
- 1 svogūnas
- 400 g virtų avinžirnių (mes naudojame konservuotus)
- 100 ml alaus (mums skaniausia su tamsiu alumi)
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 laimas
- 4 kiaušiniai
- 80-100 g chorizo dešros
- alyvuogių aliejus kepimui
- svogūnų laiškai
Keptuvę įkaitiname iki vidutinės kaitros ir ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepiname griežinėliais pjaustytą čhorizo dešrą.
Kuomet dešra gerokai paruduoja, išimame ją iš keptuvės ir sudedame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
Tada į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kepame 5-6 minutes, kol suminkštėja.
Į svogūnus pilame alų ir padidinę temperatūrą leidžiame jam nugaruoti (apie 2-3 minutes).
Į tą pačią keptuvę suberiame jau iškępusią ir "pailsėjusią" chorizo dešrą ir nukoštus virtus avinžirnius. Sumažiname ugnį ir patroškiname 3-5 minutes.
Tuo pat metu atskiroje keptuvėje išsikepame kiaušinius, kurie taps puikiu pagardu. Mums patinka jų neperkepti, kadangi skystas trynys pasodrina ir taip puikų šio patiekalo skonį.
Štai ir viskas! Avinžirnių salotos ispaniškai paruoštos. Krauname į lėkštę, apšlakstome laimo sultimis ant viršaus užklojame keptus kiaušinius ir pabarstome svogūnų laiškais.
Rekomenduojame šias salotas valgyti kartu su šviežiais ridikėliais, apšlakstytais laimo sultimis, druska ir pipirais. O jei ridikėliai iš jūsų daržo - gaunate papildomų taškų!