Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
avižiniai batonėliai
  • Desertai
  • Į spintelę
  • Užkandžiai

Avižiniai batonėliai su migdolais ir džiovintomis spanguolėmis

  • 2019-08-01
  • 2 min. skaitymo
Total
60
Shares
60
0
0
0

Prisipažinsiu, esu labai didelis avižinių batonėlių megėjas ir jų visuomet turiu namuose. Išties labai patogu, kuomet grįšti po darbo ir nori greitai kažką užkąsti arba pramiegi žadintuvą ir supranti, kad, ko gero, šiandien būsi be pusryčių. Va tokiomis situacijomis avižiniai batonėliai dažnai išgelbėja.

Žinoma, užkandis geras, tačiau, jei atvirai, tai man nelabai patinka, kad pirktiniuose avižų batonėliuose labai dažnai būna daug pridėtinio cukraus. Va nuo to ir gimė idėja – pasigaminti avižinius batonėlius namuose pačiam. Na žinokite gaminimas buvo labai nesudėtingas, o galutinis rezultatas tikrai nustebino. Skonis – super, tekstūra – puiki, o sudėtis – ideali, nes gamindamas nenaudojau nei cukraus, miltų ar sviesto.

Tik atkreipkite dėmesį, kad naudojau dviejų rūšių avižų dribsnius. Taip dariau dėl kelių priežasčių: 1. greitai paruošiami dribsniai (smulkesni) puikiai susimaišė su datulių mišiniu ir labai gerai ‘suklijavo’ batonėlius, ko nepavyko labai gerai padaryti vien tik su rupesniais dribsniais. 2. Rupesni avižų dribsniai yra ilgiau virškinami ir nuo jų sotumas išlieka ilgiau. Tuo tarpu smulkesni – greičiau virškinami ir greičiau suteikiantys energijos. Dėl to, nuo šių batonėlių galima greitai pasisotinti ir sotumas išlieka ilgai. Beje, visai neseniai atradau AUGA produkciją ir šį kartą pasirinkau jų Lietuvoje užaugintus EKOLOGIŠKUS, viso grūdo dribsnius. Na žinokite ne tik, kad pakuotė graži, bet ir turinys labai patiko ir oi kaip tiko šiame recepte! Taigi, pasiraitojame rankoves ir keliaujame į virtuvę.

avižiniai batonėliai
Spausdinti
Avižiniai batonėliai su migdolais ir spanguolėmis
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
20 mins
Ant stalo per
30 mins
 

Labai nesunkiai pagaminami batonėliai, o jų skonis žyyymiai geresnis negu pirktinių!

Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 165 g didelių, minkštų datulių
  • 60 ml klevų sirupo (arba medaus)
  • 100 g migdolų
  • 60 g džiovintų spanguolių
  • 60 g riešutų sviesto (be riešutų gabalėlių)
  • 90 g viso grūdo avižų dribsnių
  • 45 g viso grūdo greitai paruošiamų avižų dribsnių
  • žiupsnelio druskos
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia, kad avižos taptų traškesnės ir įgautų lengvą skrudinimo poskonį, jas tolygiai supilame į kepimo popieriumi ar aliuminio foliją išklotą kepimo skardą ir paskrudiname 180 laipsnių kaitros orkaitėje 10-15 min (arba kol šiek tiek paruduoja).

  2. Tuomet, Iš datulių išimame kauliukus, sudedame į maisto trintuvą, supilame klevų sirupą ir sutriname į košytę.

  3. Taip pat mikrobangų krosnelėje ar nedideliame puode pašildome riešutų sviestą, kad suminkštėtų.

  4. Atskirame inde sumaišome paskrudintas, šiek tiek pravėsusias, avižas su visais kitais ingredientais ir supilame gautą mišinį į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą indą, kad būtų patogiau išimti (aš naudojau 20×15 cm dydžio). 

  5. Batonėlių masę labai kruopščiai išlyginame ir šaukštu ar mentele suslėgiame. Tuomet padedame į šaldytuvą 20 minučių. Ištraukę supjaustome į norimo dydžio batonėlius ir juos laikome sausai arba šaldytuve.

Total
60
Shares
Share 60
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

sviestas su žolelėmis
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.