Paskutiniu metu šios salotos tapo mano kassavaitiniu patiekalu. Pagaminti labai nesudėtinga, o skonis super geras. Gal ir sunku suvokti kaip žuvies padažas, kalendra ar čili pipirai gali derėti su greipfrutu, tačiau patikėkite – dar ir kaip dera!
Egzotiškos ir labai skanios salotos su greipfrutu.
- 1 pomelo greipfrutas
- šviežia mėta
- šviežia kalendra
- šviežias bazilikas
- 1 raudonas svogūnas
- 2 šaukštai rudo cukraus
- 3 šaukštai žuvies padažo
- 1,5 laimo sultys
- 1 nedidelis čili
- 4 šaukštai kokoso drožlių
- Pasigaminame padažą. Inde sumaišome cukrų su laimo sultimis, žuvies padažu ir smulkintu čiliuku.
- Sausoje keptuvėje pakepame kokoso drožles, kol paruduoja.
- Pomelo greipfrutą nulupame, išlukštename segmentus iš odos ir suplėšome nedideliais gabalėliais.
- Inde sumaišome smulkintas žoleles, juostelėmis pjaustytas daržoves, greipfruto gabalėlius su padažu ir skrudintomis kokoso drožlėmis, viską gerai išmaišome.
Priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio šias salotas galima papildyti ir kitomis daržovėmis: morka, agurku, paprika, svogūnų laiškais, žirnių ankštimis bei virtomis ar keptomis krevetėmis.
Kviečiu pasekti mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/?hl=en