Šios burokų salotas gimė eksperimentuojant. Žinojau, kad gausis skanios, bet nesitikėjau, kad ant tiek. Įrašo neplanavau rašyti, bet paragavau ir supratau, kad čia yra tokio lygio salotos, kurių receptu privalau pasidalinti su jumis! Kviečiu išsisaugotį šį receptą, nes čia yra tiesiog tobula.
Kviečiu išsisaugotį šį receptą, nes čia yra tobulos salotos!
- 3-4 burokai
- 3-4 morkos
- 150 g AUGA avinžirnių be skysčio
- 1 apelsinas
- šiek tiek mėgstamų salotų lapų
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio
- 1/2 šaukštelio maltos paprikos
- feta
- 1 česnako galva
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 citrinos sulčių
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
- 1/2 šaukštelio kumino
- druska ir pipirai
- skrudintos sezamo sėklos
- šviežios žolelės – kalendra krapai ar petražolės
- Morkas nuskutame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais, sumaišome su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, 2 šaukštais medaus, 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio, pagardiname druska ir pipirais.
- Išprieskoniuotas morkas sudedame į kepimo skardą.
- Burokus nuplauname, suvyniojame į foliją.
- Nupjauname česnako galvos viršutinę dalį, dedame į foliją, ant viršaus pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardiname druska ir suvyniojame.
- Avinžirnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais, paprikos milteliais. Sudedame į nedidelį kepimo indą.
- Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių.
- Viską sudedame į orkaitę: morkas kepame viršutinėje orkaitės dalyje 30 min. Vidurinėje orkaitės dalyje ant grotelių 50 minučių kepame burokus ir česnako galvą. Ant orkaitės dugno 30 minučių kepame avinžirnius.
- Pasigaminame padažą: sumaišome 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, su tarkuota citrinos žievele, 1/2 šaukštelio kumino, 1/2 citrinos sulčių. Pagardiname druska ir pipirais. Kuomet iškepa česnakas – įspaudžiame jį į padažą ir labai gerai išmaišome.
- Iškepusius burokus nulupame, supjaustome griežinėliais.
- Inde sumaišome salotų lapus su atvėsusiomis keptomis morkomis, burokais ir padažu.
- Ant viršaus suberiame orkaitėje keptus, traškius avinžirnius, pjaustytą apelsiną ir šiek tiek smulkintos fetos.
- Papuošti galime skrudintomis sezamo sėklomis, šviežiomis žolelėmis – kalendra, krapais.
Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
omentarai
tokiais dideliais gabalais daržoves tikrai sunkiai pavadinčiau salotom, ritasi kulinarija ….. . Esu pati virėja, bet tokio dydžio salotų net šeimai netiekčiau ant stalo. Reiks išbandyt , aišku tik standartinio dydžio gaminsiu.
Inga, pirmą kartą girdžiu, kad salotose dydis yra svarbu. 🙂 kulinarija nestovi vietoje, plėskite akiratį. Be to, visuomet yra šakutė ir peilis po ranka. 🙂
Va man kaip tik gražu, kad daržovės stambiai sujaustytos. Kas iš jų būtų smulkiai supjausčius ir iškepus orkaitėje? Spėju nukentėtų tiek vaizdas tiek skonis. Čia juk ne naminė mišrainė, kad smulkiai pjaustyt… 😉
Jei tokios skanios, kaip atrodotai tada wow!
Labai gardžios salotos, nors ir gan ilgai gaminamos. Skonis vertas sugaišto laiko. Ačiū autoriui už receptą.