Klasikinis angliškas receptas, kai norisi kažko sotaus ir skanaus – dešrelės su tirštu svogūnų padažu, arba Bangers and Mash. Šį patiekalą šiek tiek paturbinome: naudojome ne kiaulienos (kaip įprasta tradiciniame recepte), o triušienos dešreles, be to, tradicinę bulvių košę papildėme saldžiomis bulvėmis. Tokiu būdu gavome sveikesnį ir maistingesnį šio klasikinio patiekalo variantą.
Norime atkreipti dėmesį į triušienos dešreles, kadangi jos čia ypač tiko. O žinant, kad triušiena iš savęs yra labai sveika mėsa – valgymas tapo dvigubu malonumu! Rinkomės KITCHEN Me produkciją ir neprašovėme. Bendrai paėmus, patiekalas gavosi tikrai labai skanus ir tikrai būtinai kartosime.
Britiška klasika, tačiau šiek tiek pritaikyta pavasariui.
- 500 g šviežių triušienos dešrelių
- 3 dideli svogūnai
- 2-3 bulvės
- 2-3 saldžios bulvės (batatai)
- 3 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai miltų
- 2 lauro lapai
- 2 šaukštai balzamiko acto
- 500 ml jautienos sultinio
- šlakelis pieno
- šiek tiek druskos ir pipirų
- šiek tiek aliejaus
- 1 šaukštelis džiovinto rozmarino
- 300 g šparaginių pupelių
Kadangi padažo gamyba užtruks ilgiausiai, tai ir pradedame nuo jo. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą su šlakelių aliejaus ir suverčiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir lauro lapus. Mes naudojome baltus svogūnus, tačiau manome, kad raudoni tiktų labiau, nes padažas atrodytu raudonesnis ir kur kas išvaizdesnis.
Po 5 minučių į svogūnus suberiame miltus, pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir labai gerai viską išmaišome, kad miltai apsiveltų aplink svogūnus. Pakepame dar kelias minutes. Ir palengva supilame sultinį. Labai svarbu nesupilti jo viso iškart, o pilti dalimis, nuolat pamaišant, kad nesusidarytų miltų gumuliukai. Taip pat supilame balzamiko actą ir verdame ant žemos kaitros 20-30 minučių, karts nuo karto pamaišydami, kol svogūnų padažas sutirštėja.
Kol padažas verda, iškepame triušienos dešreles: jas apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome džiovintu rozmarinu, druska, pipirais ir kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, arba kol gražiai apskrunda.
Tuo pat metu nuskutame saldžias ir paprastas bulves ir sudedame į pasūdytą vandenį virti. Verdame apie 20 minučių, na, arba kol išverda. Išvirusias bulves nukošiame, sutriname su šlakeliu pieno, gabalėliu sviesto, druska ir pipirais. Gauname pačią skaniausią bulvių košę, kuri kur kas maistingesnė, nei pagaminta iš įprastų bulvių!
Galiausiai išverdame šparagines pupeles arba, kaip darome mes, šaldytas šparagines pupeles sudedame į indą ir uždengę pakaitiname 2–3 minutes mikrobangų krosnelėje - to pilnai pakanka, kad daržovės išvirtų garuose.
Kuomet dešrelės jau apskrudusios, į lėkštę dedame bulvių košę, gausiai užpilame svogūnų padažu, sudedame dešreles, šparagines pupeles ir puolame ragauti!