Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Triušienos dešrelės su svogūnų padažu maža nuotrauka
  • Angliški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Triušienos dešrelės svogūnų padaže

  • 2018-04-17
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

Triušienos dešrelės didelė nuotrauka

Klasikinis angliškas receptas, kai norisi kažko sotaus ir skanaus – dešrelės su tirštu svogūnų padažu, arba Bangers and Mash. Šį patiekalą šiek tiek paturbinome: naudojome ne kiaulienos (kaip įprasta tradiciniame recepte), o triušienos dešreles, be to, tradicinę bulvių košę papildėme saldžiomis bulvėmis. Tokiu būdu gavome sveikesnį ir maistingesnį šio klasikinio patiekalo variantą.

Norime atkreipti dėmesį į triušienos dešreles, kadangi jos čia ypač tiko. O žinant, kad triušiena iš savęs yra labai sveika mėsa – valgymas tapo dvigubu malonumu! Rinkomės KITCHEN Me produkciją ir neprašovėme. Bendrai paėmus, patiekalas gavosi tikrai labai skanus ir tikrai būtinai kartosime.

triušienos dešrelės su svogūnų padažu ingridientai

Triušienos dešrelės su svogūnų padažu maža nuotrauka
Spausdinti
Triušienos dešrelės svogūnų padaže
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
45 mins
Ant stalo per
55 mins
 

Britiška klasika, tačiau šiek tiek pritaikyta pavasariui. 

Pamaitins: 4
Energinė vertė: 440 kcal
Ingredientai
  • 500 g šviežių triušienos dešrelių
  • 3 dideli svogūnai
  • 2-3 bulvės
  • 2-3 saldžios bulvės (batatai)
  • 3 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 500 ml jautienos sultinio
  • šlakelis pieno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto rozmarino
  • 300 g šparaginių pupelių
Gamybos eiga
  1. Kadangi padažo gamyba užtruks ilgiausiai, tai ir pradedame nuo jo. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą su šlakelių aliejaus ir suverčiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir lauro lapus. Mes naudojome baltus svogūnus, tačiau manome, kad raudoni tiktų labiau, nes padažas atrodytu raudonesnis ir kur kas išvaizdesnis. 

  2. Po 5 minučių į svogūnus suberiame miltus, pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ir labai gerai viską išmaišome, kad miltai apsiveltų aplink svogūnus. Pakepame dar kelias minutes. Ir palengva supilame sultinį. Labai svarbu nesupilti jo viso iškart, o pilti dalimis, nuolat pamaišant, kad nesusidarytų miltų gumuliukai. Taip pat supilame balzamiko actą ir verdame ant žemos kaitros 20-30 minučių, karts nuo karto pamaišydami, kol svogūnų padažas sutirštėja.

  3. Kol padažas verda, iškepame triušienos dešreles: jas apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome džiovintu rozmarinu, druska, pipirais ir kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, arba kol gražiai apskrunda. 

  4. Tuo pat metu nuskutame saldžias ir paprastas bulves ir sudedame į pasūdytą vandenį virti. Verdame apie 20 minučių, na, arba kol išverda. Išvirusias bulves nukošiame, sutriname su šlakeliu pieno, gabalėliu sviesto, druska ir pipirais. Gauname pačią skaniausią bulvių košę, kuri kur kas maistingesnė, nei pagaminta iš įprastų bulvių!

  5. Galiausiai išverdame šparagines pupeles arba, kaip darome mes, šaldytas šparagines pupeles sudedame į indą ir uždengę pakaitiname 2–3 minutes mikrobangų krosnelėje - to pilnai pakanka, kad daržovės išvirtų garuose. 

  6. Kuomet dešrelės jau apskrudusios, į lėkštę dedame bulvių košę, gausiai užpilame svogūnų padažu, sudedame dešreles, šparagines pupeles ir puolame ragauti! 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.