Šventės ant nosies, tikiuosi, kad jau baiginėjate planuotis ką joms gaminsite. Jei dar nepradėjote – jokiu būdu nepalikite šventinio meniu sudarymo paskutinei dienai – bus gerokai mažiau vargo.
Nežinau kaip jums, bet man šventinis stalas neįsivaizduojamas be deserto ar kelių. Vienas iš jų gali būti šis puikus, prieskoniais kvepiantis karštas šokoladas. Vaikystėje žiauriai mėgdavau karštą šokoladą. Nepaisant to, kad būdavau šiek tiek jam alergiškas, bet vis vien jį žiauriai mėgdavau. Vis galvodavau, kaip jį padaro tokį skanų. Dabar jau žinau – reikia daug gero šokolado ir kokybiško riebaus pieno. Daugiau viskas labai paprasta. Puikus šventinis receptas jūsų dėmesiui.
Nuostabiai kvapnus ir šildantis karštas šokoladas.
- 700 ml natūralaus “DVARO” pieno (3,5 proc. riebumo)
- 50 g juodo šokolado
- 100 g pieninio šokolado
- 1 šaukštelis kakavos
- 1 šaukštelis tamsaus cukraus
- 1 šaukštas malto imbiero arba šiek tiek tarkuoto imbiero
- 1 šaukštelis cinamono
- 1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
- žiupsnelis tarkuoto muskato
- šiek tiek druskos
- 200 ml 35% riebumo “DVARO” grietinėlės
- 75 g cukraus
- 1/2 šaukštelio želatinos
- Išbrinkiname želatiną 2 šaukštuose vandens.
- Pakaitiname mikrobangų krosnelėje ar puode apie 15 sekundžių, kad ištirptų.
- Išplakamame šaltą grietinėlę su cukrumi, supilame tirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakame.
- Nedideliame puode užverdame pieną, suberiame smulkintą šokoladą, kakavą, cukrų, druską ir visus prieskonius.
- Maišant paverdame ant vidutinės kaitros apie 15 min.
- Išpilstome į 4 puodelius, dekoruojame plakta grietinėle ir malta kakava.
Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama