Nepameluosime sakydami, kad šiomis salotomis pastaruoju metu mėgaujamės itin dažnai. Netikėtai užtikę šaldymo kameroje krevečių, o šaldytuvę mango vaisių ir dalį avokado nusprendėme viską apjungti. Rezultatas nustebino. Kitą kartą gamindami šiek tiek pakoreagavome sudėtines dalis ir, svarbiausia, nepagailėjome avokado. Galutinis receptas tapo dar geresnis, kuriuo ir dalinames su jumis.
Labai gardžiai gardžios salotos.
- 1 sunokęs mangas
- kelios saujos salotų lapų (rekomenduojame iceberg)
- 1 sunokęs avokadas
- 1/2 raudono svogūno (nebūtinai)
- 10 tigrinių krevečių (mes naudojame nevirtas šaldytas, tad prieš kepant jas atitirpiname).
- šiek tiek šviežios kalendros
- 1/2 raudono čili pipiro (arba šiek tiek čili miltelių)
- 1-2 trumpavaisiai agurkai
- 1 šaukštas balto vyno acto
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis medaus
- 1 šaukštelis garstyčių su grūdeliais
- šiek tiek druskos ir pipirų
Pasiruošiame salotų padažą. Inde sumaišome pašildytą medų su vyno actu, garstyčiomis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Nulupame mangą ir supjaustome kūbeliais. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą ir, taip pat, supjaustome kūbeliais (paaiškinimas kaip lengviausiai supjaustyti avokadą: čia). Agurkus ir svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Salotą supjaustome plonomis juostelėmis, čili pipirą ir kalendrą susmulkiname.
Visas paruoštas daržoves ir vaisius beriame į salotinę.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedame kepti atitirpintas krevetes (jei naudojame nevirtas). Kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės, taip pat pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų.
Iškepusias krevetes dedame į paruoštą salotinę, ant viršaus pilame padažą ir viską gerai išmaišome.
Šios krevečių salotos skaniausios dar šiltos, tad valgome nieko nelaukdami.
omentarai
Atrodo labai skaniai 🙂
O taip! Skonis irgi labai geras 🙂