Makaronai su lašiša ir degtine – vienas iš senesnių klasikinių itališkų makaronų patiekalų. Ypatingai populiarus dėl to, kad yra lengvai ir greitai paruošiamas, tad tai puikus pasirinkimas, norint pamaitinti netikėtai užklupusius draugus ir juos nustebinti. Degtinė čia atlieka svarbų vaidmenį – pačios degtinės aitraus skonio visiškai nesijaučia, tačiau ji kažką stebuklingo padaro padažui, tad patariame rinktis tik kokybišką, brangesnę degtinę, jei norite suprasti, apie kokį nuostabų skonį mes čia kalbame.
- 200 g penne arba fusilli makaronų
- 100 g rūkytos lašišos
- 50 ml degtinės
- 1 svogūnas
- 100-120 ml grietinėlės
- 1 sauja vyšninių pomidorų
- šiek tiek šviežio baziliko
- druska ir pipirai
- 1 šaukštas kietojo sūrio
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus iki al dente.
Kol verda makaronai gaminame padažą: į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.
Pakepę dvi minutes beriame ketvirčiais arba puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus. Viską kepame dar kelias minutes, kol svogūnai pageltonuoja.
Tuomet pilame degtinę ir paliekame ją 1-2 minutėms, kad išgaruotų alkoholis (šis žingsnis labai svarbus, kad patiekale nesijaustų alkoholio poskonis).
Tada pilame grietinėlę ir verdame padažą 4-5 minutes. Paskaniname druska, pipirais, beriame šviežią (tinka ir džiovintas) baziliką, beriame smulkiai pjaustytą rūkytą lašišą.
Maždaug tuo pat metu jūsų makaronai jau turėtų būti išvirę, tad į padažą pilame 3-4 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, o pačius makaronus nukošiame ir suverčiame į padažą. Viską gerai išmaišome ir pakepame 2 minutes.
Šie makaronai su lašiša patiekiami pagardinus kietuoju sūriu.
Mėgstančius pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų iš kitų skaitytojų: