Būna tu dienų ir pas mus, kuomet, na, niekaip nesinori gaminti valgyti. Tokiais atvejais dažniausiai užsisakome picą, tačiau kartais organizmas užsinori ir tikresnio maisto. Visai neseniai parduotuvėje atradome šaldytus žuvies kepsnelius, kurie savo sudėtimi ir skoniu buvo labai skanūs, o jų paruošimas užtrunka tik apie 20 minučių orkaitėje. Būtent orkaitėje, nes taip paprasčiau ir skaniau. Tad, per daug neišsiplėčiant, norėtumėm juos parekomenduoti. Jų yra kelių skonių, iš kurių bandėme aštrius (mūsų favoritas) ir su pilnagrūdžių džiuvesėlių apvalkalu. Šalimais labai tiko skanios ir greitai pagaminamos meksikietiškos salotos iš įvairių daržovių, laimo sulčių ir kalendros. Nesigailėjome, kad tam kartui atsisakėme picos.
Tikrai puiki mintis!
- 1/2 avokado
- 1 pomidoras
- 1/3 ilgavaisio agurko
- 1 nedidelis svogūnas
- 1/2 skardinės konservuotų pupelių
- 1 nedidelė skardinė konservuotų kukurūzų
- 400 gramų Esva žuvies file kepsnelių džiuvesėliuose (rekomenduojame būtent šiuos)
- šiek tiek šviežios kalendros
- 1 laimo sulčių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Ant kepimo skardos sudedame žuvies kepsnelius, šiek tiek apšlakstome aliejumi. Kepame 20 minučių, kol gražiai apskrunda.
Gaminame salotas: agurką, pomidorą, papriką ir svogūną supjaustome nedideliai kūbeliais.
Konservuotas pupeles ir kukurūzus šiek tiek praskalaujam švariu vandeniu.
Avokadą supjaustome kūbeliais, o kalendrą susmulkiname.
Į didelį indą beriame visus paruoštus salotų ingridientus, gardiname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir šviežio laimo sultimis.
Patiekiame su iškepusiais žuvies kepsneliais.
omentarai
super, bus isbandyta
Mes ir kartosim 🙂