Šio patiekalo, manau, tikrai nereikia pristatinėti. Čia yra tikrų tikriausia, nemirštanti šventinio stalo klasika – puri, minkšta mielinės bandelės tešla su “DVARO” grietine, o įdarui – lengvai rūgštūs rauginti kopūstai. Tobula kombinacija, o kad maža nepasirodytų – tarp kopūstų slepiasi ir skrudintos, rūkytos šoninės gabalėliai. Suprantama, ant Kūčių stalo šio patiekalo gal nedėkite, bet per Kalėdas šitos bandos bus garantuotai vienas iš stalo favoritų.
Tikrų tikriausia nemirštanti šventinio stalo klasika – purios, minkštos mielinės bandelės su raugintais kopūstais ir skrudinta šonine.
- 100 ml vandens
- 1 šaukštas cukraus
- 7 g sausų mielių
- 540 g miltų (550D ar 550C klasės)
- 1/2 šaukštelio druskos
- 120 ml aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 240 g Dvaro grietinės (30 proc. riebumo)
- 500 g šaltai rūkytos šoninės
- 1 L raugintų kopūstų
- 1 svogūnas
- 1 morka
- kmynai
- šiek tiek lydyto sviesto patepimui
- Inde sumaišyti, vandenį su mielėmis ir cukrumi, palaikyti 10min.
- Kitame inde sumaišyti miltus su druska, aliejumi, kiaušiniais ir grietine. Supilti vandens ir mielių mišinį.
- Minkyti tešlą. Jei tešla gaunasi labai skysta – dėti dar šiek tiek miltų.
- Tešlą kildinti 1 val. uždengus.
- Keptuvėje pakepti šoninę su svogūnais, sudėti raugintus kopūstus, tarkuotą morką, kmynus. Pagardinti druska ir pipirais.
- Iškočioti tešlą (apie 1/2 cm storio) ir supjaustyti į 10 cm skersmens apskritimus.
- Į kiekvieno apskritimo centrą įdėti po 1 šaukštą įdaro ir užspausti kraštus.
- Sudėti paruoštas bandeles ant kepimo popieriaus, uždengti aliejuota plėvele ir leisti pakilti dar 1 val.
- Kepti 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
- Kuomet iškeps – patepti lydytu sviestu.
Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama