Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
naminiai kibinai
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Naminiai kibinai su baravykais

  • 2020-11-24
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
kibinai receptas

Prieš kurį laiką vienoje kepyklėlėje valgiau kibiną su grybais, kuris nesukėlė jokių teigiamų emocijų. Atbulais dantimis kramsnodamas tą kepinį pagalvojau, kad nu ar gali būti taip sunku iškepti tikrai skanų kibiną, kuris pasižymėtų trapia, sviestine tešla bei tinkamai paruoštu skaniu įdaru?

Tad įdomumo vedamas nusprendžiau pasikepti kibinų. Kadangi grybų šiais metais neprigrybavau (taip, žinau, labai keista), bet LIDL pagelbėjo, nes šios savaitės Deluxe asortimente radau šaldytų ir džiovintų baravykų. Šiaip šiuos pyragėlius gaminti sunku nebuvo, tešla gavosi superinė, įdaras irgi labai geras. Tik su išvaizda buvo pakankamai sunku. Labai didelė dalis kibinukų gavosi šleivai kreivai, tai kaip ir galiu patvirtinti, kad gerą ir gražų kibiną pagaminti tikrai yra ką veikti. Na o jei pasitikite savo jėgomis, kviečiu pagaminti gražų naminį kibiną ir parodyti jį man. Drąsiai galite naudotis mano receptu!

kibinai. ingredientai
5 from 1 vote
naminiai kibinai
Spausdinti
Naminiai kibinai su baravykais
Pasiruošimas
40 mins
Kepimo trukmė
30 mins
 

Ar žinojote, kad tikras kibinas privalo būti su ėriena arba jautiena? Na šis mano aprašytas variantas gal ir nėra pats tikriausias, bet patikėkite – labai skanus!

Pamaitins: 10
Ingredientai
  • 240 g miltų
  • 1 šaukstelis druskos⁠
  • 170 g sviesto⁠
  • žiupsnelis cukraus⁠
  • 100 ml kefyro;
  • 1 kiaušinis
  • 600 g šaldytų baravykų⁠
  • 10 g džiovintų baravykų⁠
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako⁠
  • šiek tiek šviežio ar džiovinto čiobrelio⁠
  • 1 šaukštas sojos padažo⁠
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • papildomai 1 kiaušinis ir šlakelis pieno patepimui
Gamybos eiga
  1. Pirmiausia pasigaminame sviestinę tešlą. Druską, cukrų, miltus ir mažais gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą sumaišome (arba pertriname blenderyje). Tada palengva supilame išplaktą kiaušinį, sumaišytą su kefyru. Viską išmaišome šakute, suformuojame diską ir įvynioję į maistinę plėvelę laikome šaldytuve bent 1 val. ⁠
  2. Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent 15 min.⁠
  3. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepame smulkintus svogūnus ir česnaką. Sudedame smulkintus grybus, pabarstome druska, pipirais, čiobreliu. Kepame bent 15 min, kol nugaruoja grybų vanduo ir šiek tiek apskrunda. ⁠
  4. Į grybus supilame sojos padažą, sudedame išmirkusius ir susmulkintus džiovintus baravykus, pilame 2-3 šaukštus sultinio.⁠
  5. Ant miltuoto stalo iškočiojame sviestinę tešlą (2-4 mm storio). 10 cm skersmens formele ar dubenėlių išpjauname tešlos apskritimus. Turėtų gautis 18-20 vnt.
  6. Ant kiekvieno apskritimo dedame po 1 šaukštą keptų grybų, perlenkiame tešlą ir užspaudžiame kraštus.
  7. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje.
  • naminiai kibinai
  • kibinai su grybais

#reklama #lidlpartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

2 comments
  1. Simona parašė:
    2023-02-28 19:37

    Kokius miltus naudojate? 550D ar 405 (extra)? Dėkui

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2024-03-18 22:32

      stipresnius 550D arba 550C

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.