Prieš kurį laiką vienoje kepyklėlėje valgiau kibiną su grybais, kuris nesukėlė jokių teigiamų emocijų. Atbulais dantimis kramsnodamas tą kepinį pagalvojau, kad nu ar gali būti taip sunku iškepti tikrai skanų kibiną, kuris pasižymėtų trapia, sviestine tešla bei tinkamai paruoštu skaniu įdaru?
Tad įdomumo vedamas nusprendžiau pasikepti kibinų. Kadangi grybų šiais metais neprigrybavau (taip, žinau, labai keista), bet LIDL pagelbėjo, nes šios savaitės Deluxe asortimente radau šaldytų ir džiovintų baravykų. Šiaip šiuos pyragėlius gaminti sunku nebuvo, tešla gavosi superinė, įdaras irgi labai geras. Tik su išvaizda buvo pakankamai sunku. Labai didelė dalis kibinukų gavosi šleivai kreivai, tai kaip ir galiu patvirtinti, kad gerą ir gražų kibiną pagaminti tikrai yra ką veikti. Na o jei pasitikite savo jėgomis, kviečiu pagaminti gražų naminį kibiną ir parodyti jį man. Drąsiai galite naudotis mano receptu!
Ar žinojote, kad tikras kibinas privalo būti su ėriena arba jautiena? Na šis mano aprašytas variantas gal ir nėra pats tikriausias, bet patikėkite – labai skanus!
- 240 g miltų
- 1 šaukstelis druskos
- 170 g sviesto
- žiupsnelis cukraus
- 100 ml kefyro;
- 1 kiaušinis
- 600 g šaldytų baravykų
- 10 g džiovintų baravykų
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- šiek tiek šviežio ar džiovinto čiobrelio
- 1 šaukštas sojos padažo
- šiek tiek druskos ir pipirų
- papildomai 1 kiaušinis ir šlakelis pieno patepimui
- Pirmiausia pasigaminame sviestinę tešlą. Druską, cukrų, miltus ir mažais gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą sumaišome (arba pertriname blenderyje). Tada palengva supilame išplaktą kiaušinį, sumaišytą su kefyru. Viską išmaišome šakute, suformuojame diską ir įvynioję į maistinę plėvelę laikome šaldytuve bent 1 val.
- Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent 15 min.
- Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepame smulkintus svogūnus ir česnaką. Sudedame smulkintus grybus, pabarstome druska, pipirais, čiobreliu. Kepame bent 15 min, kol nugaruoja grybų vanduo ir šiek tiek apskrunda.
- Į grybus supilame sojos padažą, sudedame išmirkusius ir susmulkintus džiovintus baravykus, pilame 2-3 šaukštus sultinio.
- Ant miltuoto stalo iškočiojame sviestinę tešlą (2-4 mm storio). 10 cm skersmens formele ar dubenėlių išpjauname tešlos apskritimus. Turėtų gautis 18-20 vnt.
- Ant kiekvieno apskritimo dedame po 1 šaukštą keptų grybų, perlenkiame tešlą ir užspaudžiame kraštus.
- Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje.
#reklama #lidlpartnerystė
omentarai
Kokius miltus naudojate? 550D ar 405 (extra)? Dėkui
stipresnius 550D arba 550C