Ši pupelių sriuba iš Toskanos – tikras atradimas. Nesunkiai paruošiama ir labai gardi. Idealus patiekalas velyvais vakarais, kadangi gamyba užtrunka vos 30 minučių.
Rekomenduotumeme šiame recepte naudoti išmirkytas džiovintas pupeles, tačiau dėl laiko sumetimų patys nevisada taip darome.
- 2 skardinių baltų pupelių
- 3-4 juostelių rūkytos šoninės
- 1 svogūno
- 1 saliero stiebo
- 3-4 skiltelių česnako
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio raudonėlio ir čiobrelio
- 2 l vištienos sultinio
- šiek tiek druskos ir pipirų
Dideliame puode, ant šiek tiek alyvuogių aliejaus, apkepame smulkiai pjaustytą šoninę, kol lengvai apskrus.
Tuomet beriame smulkiai pjaustytą svogūną, salierą ir prieskonius. Viską kepame 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
Po to, suverčiame nukoštas ir praskalautas konservuotas pupeles ir užpilame sultiniu. Verdame 20 minučių ant vidutinės ugnies.
Kuomet pupelių sriuba išverda, sutriname maisto tirntuvu ir patiekiame su skrudinta duona.
Turintiems pomėgį pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų:
2 comments
Tarp ingredientų yra šoninė – patiekalas tikrai ne vegetarinis.
Viktorija, šiam receptui galima jos drąsiai nenaudoti. 🙂