Paskutiniu metu namuose dažnai turime karštai rūkytos antienos filė. Ją valgome tiesiog kaip užkandį prie vyno, dedame ant pačių skaniausių sumuštinių ar paskubomis panaudojame įvairiems užkandukams ir patiekiame svečiams. Jei norime žaibiškos vakarienės, renkamės super greitas salotas su šia mėsa. Mūsų vienas iš mėgstamiausių receptų su ja – salotos su antiena ir avietėmis, kuriame puikiai atsiskleidžia rūkytos antienos filė skonis (beje, mes renkames “Kitchen me” produkciją). Jei dar manote, kad antiena ir uogos nedera, stipriai klystate! Gaivios uogos puikiausiai papildo šią sūrią mėsą ir sukuria tobulai vasarišką kombinaciją. Beje, ar minėjome, kad antiena yra labai sveika? Tai va, kviečiam ragauti!
Jei netikite, kad antiena ir avietės puikai dera, privalote paragauti šį patiekalą. Garantuojame, skonis nenuvils!
- 1 šaukštas dižono garstyčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas raudono vyno acto
- 1/3 raudono svogūno
- 160 g karštai rūkytos antienos filė (mes naudojome Kitchen Me produkciją)
- keli šaukštai graikinių riešutų
- 50 g čederio sūrio
- 100 g šviežių aviečių
- 2 šviežios figos (nebūtinai)
- 50 g burokėlių lapų
- 50 g sultenės ar rukolos
- šiek tiek druskos ir pipirų
Pirmiausia pasigaminame padažą. Dideliame inde sumaišome garstyčias su raudono vyno actu, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir labai smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu. Labai gerai išmaišome - tam puikiai tiks plakimo šluotelė.
Sausoje keptuvėje kelias minutes paskrudiname graikinius riešutus.
Į indą su padažu sudedame salotų lapus, nedideliais gabalėliais smulkintą ar laužytą sūrį (čia labai tinka angliškas čederis arba parmezanas) bei plonomis juostelėmis pjaustytą rūkytą antienos filė (odelės nulupti nebūtina, nes ji labai skani, o riebaliukas lengvai susikramto).
Salotas gerai išmaišome ir sudedame į serviravimo lėkštes. Ant viršaus barstome skrudintus graikinius riešutus, šviežias avietes ir skiltelėmis pjaustytas figas.