Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
balta mišrainė su naminiu majonezu
  • Salotos
  • Visi receptai

Pati skaniausia balta mišrainė

  • 2020-04-11
  • 2 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0
balta mišrainė su naminiu majonezu

Gerai, sutinku, gal ir nėra gerai teigti, kad ši mišrainė yra pati skaniausia, nes iš esmės tai yra skonio reikalas. Tačiau, man ji pasirodė žiauriai skani. Kiek pamenu, balta mišrainė buvo pirmas patiekalas, kurį gaminau vaikystėje.

Na jei tiksliau, tai gaminau kartu su mama ir jai padėjau. Tuo metu man buvo gal kokie 5 metukai ir tai buvo vienintelis kartas gyvenime, kuomet gaminau šį patiekalą. Praėjus 22 metams pribrendo noras tai pakartoti. Tik šį kartą nusprendžiau pabandyti patobulinti šią klasiką ir naudoti naminį majonezą, šviežiai marinuotus agurkus, šviežius/šaldytus žirnelius ir labai kokybiškus, ant kraiko laikomų vištų kiaušinius. Galutinis rezultatas – žiauriai kokybiška ir skani balta mišrainė, kuri patiks tikrai dažnam valgytojui.

balta mišrainė su naminiu majonezu
balta mišrainė su naminiu majonezu
Spausdinti
Pati skaniausia balta mišrainė
Pasiruošimas
15 mins
Kepimo trukmė
25 mins
 

Šiek tiek patobulinta klasika.

Pamaitins: 8
Ingredientai
  • 5 bulvės
  • 3 morkos
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g šaldytų arba šviežių žirnelių
  • šiek tiek laiškinių česnakų
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Marinuotų agurkų ingredientai
  • 3 trumpavaisiai agurkai
  • 100 ml obuolių acto
  • 100 ml vandens
  • 1 lauro lapas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
  • 1 šaukštelis cukraus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
Naminio majonezo ingredientai
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis balto vyno acto
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Neskustas bulves ir morkas verdame vandenyje 20-25 min. Po to nukošiame ir leidžiame pravėsti ir nuskutame.

  2. Kitame puode 5 minutes paverdame žirnelius, nukošiame ir leidžiame pravėsti.

  3. Kiaušinius verdame 10 min, po to apliejame šaltu vandeniu ir nulupame.

  4. Pasigaminame marinuotus agurkus. Į puodą supilame obuolių actą, vandenį, garstyčių sėklas, druską, pipirus, cukrų. Taip pat įdedame lauro lapą ir česnako skiltelę. Užverdame ir tuomet gautą marinatą užpilame ant agurkų. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pasimarinuoti bent 1-2 valandas.

  5. Atskirame inde pasidarome naminį majonezą. Kiaušinių trynius sumaišome su garstyčiomis, balto vyno actu, druska ir pipirais. Tuomet palengva, nuolat plakant šluotele pilame aliejų, kol gauname majonezą. Galiausiai pagardiname citrinos sultimis ir smulkinta česnako skiltele.

  6. Morkas, bulves, virtus kiaušinius supjaustome kubeliais. Sudedame į salotinę kartu su žirneliais ir naminiu majonezu. Taip pat dedame šiek tiek smulkintų laiškinių česnakų, pagardiname druska, pipirais ir viską išmaišome.

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.