Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
salotos su kengūriena ir burokais
  • Salotos
  • Visi receptai

Salotos su kengūriena ir burokais

  • 2019-12-10
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0
salotos su kengūriena ir burokais

Šią savaitė LIDL prekybos centre atradau dar vieną netikėtą naujieną – kengūrienos steiką. Neneigsiu, buvo šiek tiek neįprasta matyti tokią mėsą Lietuvos lentynose, tačiau kaip gi čia neparagavus!

Na galiu pasakyti, kad kengūriena savo skoniu šiek tiek priminė jautieną, tačiau buvo gerokai liesesnė. Dėl šios priežasties labai svarbu mėsos neperkepti, kad netaptų guminė bei labai rekomenduoju prieš kepant bent šiek tiek pamarinuoti. Iš esmės kengūriena padarė tikrai gerą įspūdį, o ir kaina pasirodė visai nedidelė. Patiekimui pasirinkau nesudėtingas salotas, kuriose pagrindiniu smuiku griežė orkaitėje kepti burokai (uoj kaip man jie patinka!!) bei fetos sūris, o riešutai suteikė šiek tiek traškumo. Gavosi tikrai labai kokybiškas ir neeilinis patiekalas, kurį labai siūlau išbandyti.

salotos su kengūriena ir burokais
salotos su kengūriena ir burokais
Spausdinti
Salotos su kengūriena ir burokais
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
1 hr
Ant stalo per
1 hr 5 mins
 

Šiltos salotos su burokėliais, fetos sūriu ir egzotiškąja kengūriena.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 100 g salotų lapų mišinio
  • 2 burokai
  • 100 g fetos sūrio
  • 200 g kengūrienos steiko (aš naudojau kojos)
  • 1 nedidelis čili pipiras
  • 8-10 vnt. bertoletijų ar makadamijų riešutų
  • šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • šiek tiek druskos (rekomenduoju jūros druskos kristalus)
Mėsos marinato ingredientai:
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Salotų padažo ingredientai:
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai raudono vyno acto
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis cukraus
Gamybos eiga
  1. Kaip ir kepant bet kurį kitą steiką, labai svarbu kengūrieną ištraukti iš šaldytuvo šiek tiek anksčiau prieš kepant, kad mėsa atšiltų ir iškeptų tolygiai. Gamindamas šį patiekalą mėsai leidau ‘apsiprasti’ 30 min (po to dar 30 min ji praleido marinate).

  2. Kadangi kengūriena labai liesa mėsa, rekomenduoju ją šiek tiek pamarinuoti, kad suminkštėtų. Tad sumaišome citrinos sultis su džiovintu čiobreliu, smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi. Mėsą apšlakstome marinatu ir leidžiame pastovėti, kaip ir minėjau, dar 30 minučių. 

  3. Kol mėsa laukia savo eilės, pasiruošiame burokus. Juos nuplauname, subadome šakute, suvyniojame į foliją ir pašauname į 200 laipsnių orkaitė 45-50 minučių. 

  4. Iškepusius burokus nulupame ir supjaustome skiltelėmis. 

  5. Inde sumaišome salotų padažo ingredientus, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Maišydami pasistengiame, kad ištirptų cukrus.

  6. Lėkštėje išdėliojame salotų lapus, smulkintus riešutus, smulkintą čili pipirą, keptus burokus. Ant viršaus patrupiname fetos sūrios.

  7. Galiausiai atėjo kengūrienos steiko eilė. Mėsą ištraukiame iš marinato, nuimame smulkinto česnako gabalėlius (kepant aukštoje temperatūroje jis sudegs ir mėsa neatrodys estetiškai). Tuomet iki aukštos temperatūros įkaitiname keptuvę (geriausia – špižinė), pilame šlakelį aliejaus ir kepame kepsnius po 3 minutes iš abiejų pusių. 

  8. Iškepusią mėsą ištraukiame iš keptuvės, leidžiame ‘pailsėti’ 10 min. Tuomet kengūrieną supjaustome skersai mėsos skaiduloms. 

  9. Kepsnio gabalėlius išdėliojame ant salotų, pagardiname druska ir pipirais. 

#LidlPartnerystė

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

2 comments
  1. Justina parašė:
    2020-11-03 18:42

    Geras receptas, tik dariau su karamelizuotais burokėliais ir vietoj bertoletijų naudojau kedrines pinijas. Mėsos skonis nustebino! Tokia minkšta, sakyčiau skanesnė nei jautiena! 😊

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-11-04 9:23

      Mano irgi tokia pat reakcija buvo paragavus!:D Bet sunku gauti kengūrienos dažniausiai. Pasilepinti kartais pats tas. Smagu, kad pasidalinote atsiliepimu. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.