Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Naujienos

Šamo filė kepsneliai – mūsų atradimas

  • 2018-06-18
  • 2 min. skaitymo
Total
28
Shares
28
0
0
0

šamo filė kepsneliai
Žuvis yra ne tik sveika, bet ir skani. Žinoma, jų yra įvairiausių, tad kiekviena rūšis turi kažką savito ir kitokio. Šiame pranešime norėtume pasidalinti savo potyriais ir keliomis įžvalgomis apie mažai žinomą šamą.

Kaip jau minėjome kažkuriame įraše, neseniai šamą atradome iš naujo. Regis, vaikystėje kartais tėvai jo parsinešdavo namo, bet tuomet skonio receptoriai nebuvo taip išvystyti, tad negalėdavome jo įvertinti. Visa žuvies produkcija anuomet atrodė panaši, tiesiog žuvis ir tiek, bet dabar yra visai kitaip. Išragavę įvairių žuvų ir jūros gėrybių tiek užsienyje, tiek Lietuvoje, vis labiau ir labiau pamėgstame vandens telkiniuose užaugintą maistą. Vandenynų ir upių skoniai, natūralios druskos, mineralai ir vitaminai – visa tai gali pajausti, valgydamas žuvį. Juk nesuklysime pasakę, kad tie skoniai yra labai saviti ir mažai su kuom sulyginami.

Lankantis prekybos centruose, vis užkliūdavo akis už labai gražiai apipavidalintos žuvies produkcijos, pavadinimu “Žuvėja”, kuri prekiauja afrikinių šamų produkcija. “Žuvėja” turi įvairios produkcijos, tačiau, kadangi ši vasara stebina savo gerais orais, o mes nenorime jų praleisti, nusprendėme paragauti jau išmarinuotų šamo filė kepsnelių ir juos išsikepti gamtoje. Žinoma, prieš pirkdami, labai atidžiai ištyrinėjome sudėtį ant pakuotės bei maistinę vertę. Kadangi esame linkę mėsą kepimui marinuotis patys, esamę labai išrankūs jau paruoštai produkcijai (dažniausiai joje būna daug nereikalingų riebalų, majonezo ir kitokių priedų). Apsidžiaugėme, kad šiuose produktuose neradome jokio “blogio”, o tik natūralius džiovintus prieskonius, šiek tiek druskytės, daug baltymų ir labai skaniai atrodančią rausvą afrikinio šamo filė mėsytę.

šamo filė kepsneliai

Taigi, pakūrėme grilių, mėsą sumovėmę ant medinių iešmelių, kuriuos prieš tai 10 minučių palaikėme vandens vonelėje, kad nesudegtų, ir užmetėme ant grotelių. Žuvis iškepė labai greitai, per kokias 5-8 minutes. Laiko neskaičiavome, nes tuo metu baigėme gaminti labai gaivias salotas (kūbeliais pjaustytas mangas, raudona paprika, šviežia kalendra ir mėta, svogūnų laiškai, laimo sultys, druska ir pipirai). Kalbant apie salsą, viską darėme iš akies, tad tikslaus recepto pasakyti negalime, nes viską darėme labai greitai. Svarbiausia – dėkite visko kuo daugiau (vistiek suvalgysite:) ), tik laimo sulčių nepadauginkit.

šamo filė kepsneliai

Kuomet žuvies iešmeliai iškepė, juos patiekėme ant medinių lentelių, o ant viršaus uždėjome šiek tiek pasigamintų gaivių mangų salotų. Na, skonis buvo tikrai pasakiškas. Šamo mėsa visiškai neturėjo kaulų, tad valgyti buvo vienas malonumas. Taip pat žuvies marinatai buvo labai gerai juntami. Šį kartą bandėme dviejų rūšių šamo filė kepsnelius: su mėta ir rozmarinu bei su kariu ir čiobreliais. Mūsų favoritas buvo su mėta ir rozmarinu. Savo skoniu šiek tiek priminė Prancūzijos provansą, tad viską labai greitai suvalgėme. Ateityje dar pabandysime ir su kitais marinatais: garstyčių bei su imbieru ir bazilikais.

Mūsų nuomone, žmonės retai moka skaniai paruošti žuvį, dėl to tiesiog vengia ją naudoti virtuvėje. Mūsų patarimas – kol orai geri, išsineškite žuvį į lauką ir kepkite ją ant grotelių. Tai žiauriai paprasta, o, jei dar atrasite ir geros produkcijos, puikus rezultatas ir sotus pilvas garantuoti!

Total
28
Shares
Share 28
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
svirplių miltai
Skaityti
  • 3 min
  • Naujienos

Svirplių miltai – ką reiktų apie juos žinoti

žuvis ant grotelių skumbrė pagr
Skaityti
  • 7 min
  • Naujienos
  • Visi receptai

Žuvis ant grotelių. Kepimo patarimai ir receptai

prancūziški sūriai
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Prancūziški sūriai ir kur juos naudoti?

griliaus patarimai ir dešrainių vakarėlis
Skaityti
  • 4 min
  • Naujienos

Grilio patarimai + dešrainių vakarėlis

kepimas ant grotelių mėsainiai
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Kepimas ant grotelių ir skirtumai nuo barbekiu

serano kumpis
Skaityti
  • 2 min
  • Naujienos

Serano kumpis – ką reiktų apie jį žinoti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.