Nujaučiu, kad būsite girdėję apie česnakinį sviestą (garlic butter), tačiau ar žinote, kad tokiu pat principu galima pasigaminti ir visą galybę įvairių sviestukų su pagardais? Kur juos naudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos.
Tęsdamas bendradarbiavimą su “DVARO” parengiau jums kelis tokio sviesto variantus. Kviečiu išbandyti. Jie suteiks gaivumo, pikantiškumo ir puikiai tiks tiek kasdieniniam buterbrodui, tiek paskaninti šventinį kepsnį.
Kur juos panaudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, naudokite gamindami padažus ar tiesiog tepkite ant šviežios naminės duonos.
- 100 g “DVARO” sviesto
- 10 g smulkintų petražolių lapelių
- 2 smulkintos česnako skiltelės
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
- druska ir pipirai
- 100 g “DVARO” sviesto
- tarkuota 1 citrinos žievelė
- nedidelis pundelis šviežių krapų susmulkintų
- druska ir pipirai
- 100 g “DVARO” sviesto
- 10 g tarkuoto parmezano
- 1/2 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
- 100 g “DVARO” sviesto
- 10 g saulėje džiovintų pomidorų susmulkintų
- 1 šaukštas krienų
- druska ir pipirai
- 100 g “DVARO” sviesto
- 10 g džiovintų baravykų užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min, susmulkinti
- 1 šaukštelis stambiai grūstų juodų pipirų
- 100 g “DVARO” sviesto
- 1 šaukštas cukraus
- žiupsnelis cinamono
- tarkuota 1 apelsino žievelė ir 2 šaukštai sulčių
- šiek tiek smulkintų graikinių riešutų
- Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol suminkštės.
- Permaišome su norimais ingredientais.
- Dedame ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės.
- Suvyniojame į ritinėlį.
- Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.
Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama #DVARO #PasirinkimasNr1