Turbūt jau esame minėję, kad viena mūsų pačių mėgstamiausių virtuvių – Tailando. Be to, pas mus Lietuvoje jau apstu produktų, pasigaminti įvairiems tailandietiškiems patiekalams, todėl tai tampa nebesunkia ir lengvai įveikiama užduotimi kiekvienoje virtuvėje. Na, ir kurgi nemėgsi visų tų patiekaluose dominuojančių skonių: kokosų pieno, citrinžolės, laimo, kalendros, baziliko, čili ir įvairių kitų prieskonių… Žaliasis tailandietiškas karis – tai vienas iš daugelio Tailando virtuvės garsenybių, kurio receptu norime su jumis pasidalinti.
Garsusis karis iš Tailando.
- 500 g vištienos file
- 1 skardinė kokosų pieno
- 1 šaukštas žuvies padažo (galima pakeisti sojos padažu)
- 1 šaukštas rudo cukraus
- 2 laimų sultys
- šiek tiek konservuotų bambukų ūglių
- 1 baklažanas
- 1 šaukštas žaliojo kario pastos
- 1 nedidelis čili pipiras
- šiek tiek šviežio baziliko
- 5 laimo lapai (nebūtinai)
- 1 šaukštas kokosų arba alyvuogių aliejaus
- 240 g jazminų ryžių
Dideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitiname kokosų arba alyvuogių aliejų. Vištienos file supjaustome 1 cm dydžio kūbeliais ir suverčiame į puodą, kartu su kario pasta. Kepame 5 minutes, kol višta šiek tiek pabaltuoja.
Tuomet į tą patį puodą supilame kokosų pieną, kartu su cukrumi, žuvies arba sojos padažą bei laimo lapus (jei naudojame). Viską gerai išmaišome ir paverdame kelias minutes.
Baklažanus supjaustome kūbeliais, nuo bambukų ūglių nupilame vandenį ir beriame į puodą su kokosų pienu. Verdame 10 minučių.
Kuomet tailandietiškas karis išverda, įspaudžiame laimo sulčių, gausiai beriame smulkintų baziliko lapelių ir šiek tiek smulkinto čili pipiro. Patiekiame su virtais jazminų ryžiais.