Ši tortilija tailandietiškai – patiekalas, kuris gimė visai netikėtai, kuomet šaldytuvas buvo visiškai tuščias (neskaitant kelių daržovių ir šiek tiek keptos vištienos). Sumaišius dar kelis ingridientus gavosi ir nuostabus šaldžiai sūrus padažas, kuris puikiai pagardino šį patiekalą. Išbandykite.
- 1 kepta ir galimai užsilikusi vištos krutinėlė ar kelios blauzdelės
- 1 morka
- 1 agurkas
- 4 didelės tortilijos
- keli salotos lapai
- 2 šaukštai riešutų sviesto
- 1 šaukštelis sojos padažo
- 1/2 laimo sulčių
- 1 šaukštelis skysto medaus
- šiek tiek aitrios paprikos miltelių
Pirmiausia pasiruošiame ingridientus: morkas nuskutame ir supjaustome juostelėmis, agurką perpjauname pusiau ir išskobiame sėklas (taip tortilija bus ne tokia šlapia), nuplauname salotų lapus, taip pat juostelėmis supjaustome šiek tiek pašildytą vištieną.
Atskirame inde sumaišome visus padažo ingridientus. Mikrobangų krosnelėje apie 20 sekundžių pašildome tortiliją, kad suminkštėtų., tada į jos vidurį dedame salotas, vištieną ir daržovių juosteles. Gausiai apipilame padažu ir susukame. Perpjauname ir patiekiame. Štai jums ir tortilija tailandietiškai.