Kreminė, šiek tiek aštri tailandietiška sviestinio moliūgo sriuba su kokosų pienu sušildys ne tik jūsų skrandžius, bet ir širdis. Pagaminama greičiau nei per pusvalandį, o jai paruošti reikia vos kelių nesunkiai randamų ingridientų. Jei mėgstate egzotiškus skonius ir lengvą aštrumą, jūs privalote paragauti šios sriubos. Jums reikės:

Tikras skanumynas. Jei dar neragavote sviestinio moliūgo - išbandykite!
- šlakelis aliejaus kepimui
- 2 skiltelės česnako
- 1 sviestinis moliūgas (apie 800-900g)
- 2 šaukštai raudonojo arba žaliojo kario pastos
- 500 ml vištienos sultinio
- 1 šaukštelis cukraus
- 400 ml kokosų pieno
- 1-2 saujos špinatų
Pradžiai nusilupame sviestinį moliūgą, išskobiame iš jo sėklas su šaukštu ir susipjaustome moliūgą kubeliais.
Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame tuputį aliejaus, palaukiame, kol įkais, ir beriame smulkintą česnaką. Pakepame jį ant vidutinės kaitros apie minutę ir dedame moliūgo kubelius. Viską, karts nuo karto pamaišydami, kepame, kol moliūgas truputį suminkštėja (apie 5 minutes).
Moliūgui šiek tiek apkepus ir vandeniui užvirus, į puodą su kepamu moliūgu dedame porą šaukštelių pasirinktos kario pastos, gerai išmaišome ir pakepame apie minutę. Po to supilame sultinį, kokosų pieną, dedame šaukštelį cukraus, išmaišome ir paliekame virti 15-20 minučių.
Praėjus šiam laikui, nukeliame nuo ugnies ir sutriname sriubą rankiniu maišytuvu (blenderiu) iki vientisos masės. Dedame pora saujų špinatų ir paliekame porai minučių šiltai, uždengę dangčiu, kad špinatai apvystų.
Beje, jei patiko ši sriuba – būtinai išbandykite ir kitą mūsų labai mėgstamą moliūgo ir imbiero sriubą. Receptą rasite čia.