Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
tom yum su vištiena ir krevetėmis
  • Patiekalai per 20 min
  • Tailandietiški patiekalai
  • Visi receptai

Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis

  • 2020-06-04
  • 2 min. skaitymo
Total
25
Shares
25
0
0
0
tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis

Tom Yum sriuba – bene pats populiariausias tailandietiškas patiekalas, kuris sparčiai skinasi kelią į mūsų skrandžius čia Lietuvoje. Šią sriubą prieš kažkiek metų pirmą kartą paragavau Azijoje ir negalėjau patikėti, kad sriuba gali būti ant tiek skani!

Valgant tiesiog pinte pinasi skirtingi skoniai (aštrumas, rūgštumas, saldumas), kurių kombinacija yra tikrų tikriausia Tailando virtuvės vizitinė kortelė. Nepaisant to, ši sriuba paruošiama per kokias 20 minučių ir jos gaminimui nereikia jokių išskirtinių įgūdžių. Kalbant apie ingredientus, jų pagrindą sudaro kokosų pienas ir tailandietiška kario pasta, kurią labai nesunkiai rasite prekybos vietose. Beje, kad neužsipultumėte manęs, iškarto pasakau, ka šis receptas nėra labai autentiškas, kadangi tikrame tom yum naudojamas tik jūros gėrybių (krevečių) sultinys ir kartais šlakelis kondensuoto (becukrio) pieno, o kokoso pienui ten ne vieta. Tačiau, manau, kad šis variantas su kokosų pienu man man net skanesnis. Kada nors prie progos pasidalinsiu tradiciniu receptu, tad galėsite palyginti.

tom yum su vištiena ir krevetėmis
Spausdinti
Tom Yum su vištiena ir krevetėmis
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
15 mins
 
Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 300 g vištos krūtinėlės
  • 6-12 šaldytų krevečių (gali būti virtos arba nevirtos)
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 250 g rudų pievagrybių
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus
  • 2 šaukštai raudonos tailandietiškos kario pastos
  • 2 šaukštai žuvies ar sojos padažo
  • 400 ml kokosų pieno
  • 400 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 laimo sultys
  • šiek tiek šviežios kalendros (patiekimui)
  • 1 nedidelis čili pipiras (patiekimui)
  • keli svogūnų laiškai (patiekimui)
Gamybos eiga
  1. Puode įkaitiname kokosų aliejų, ant jo apkepame smulkintus česnakus, svogūnus ir kario pastą (apie 2 min).

  2. Sudedame kąsnio dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną ir kepame dar 3 minutes.

  3. Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies ar sojos padažą bei sudedame ketvirčiais pjaustytus pievagrybius. Viską verdame ant vidutinės kaitros 10 min, bet neužverdame.

  4. Sudedame šaldytas krevetes (nebūtina jų atitirpinti) ir paverdame dar 4 minutes.

  5. Sriubai leidžiame šiek tiek pravėsti ir galiausiai supilame laimo sultis (labai svarbu niekada nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą ar troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).

  6. Tom Yum sriuba paruošta. Belieka tik išpilstyti į indus ir patiekti su smulkintais čili, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais.

Total
25
Shares
Share 25
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. Rasa parašė:
    2021-04-09 21:40

    Sveiki,

    3 punkte rasote kad virti 10minuciu bet neuzvirti. Tada 4 punkte rasote kad sudejus krevetes pavirti dar 4 minutes. Tai mums klausimas ar krevetes 4minutes virti nuo tada kai jas idedame i neuzvirusia sriuba ar reikia palaukti kol uzvirs ir tada virti 4 min?

    Aciu

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-04-11 19:08

      Rasa, sriubą virkite visą laiką ant vid. kaitros, jai nereikia užvirti. Tiksliau skambėtų “pakaitinus 10 min” sudėti krevetes ir dar kaitinti 4 minutes. 😀

      Atsakyti
  2. Gita parašė:
    2021-05-05 10:04

    Nuostabi sriuba! Niekaip negaliu atsivalgyt :)))
    Labai tinka ploni ryžių makaronai joje 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.