Gamindamas šį sumuštinį įkvėpimo sėmiausi iš garsiojo reuben sumuštinio. Tradiciškai šis buterbrodas gaminamas su sūdyta jautiena, bet šį kartą nuėjau vegetarišku keliu.
Keli pakepti shiitake grybai, lengvai marinuoti troškinti kopūstai ir naminis rožinis padažas. Viską suguldžiau ant savo naujo atradimo – “Vilniaus Duona” “TOSTE“ ruginės sumuštinių duonos riekės. Tamsi duona, daug pilnagrūdžių miltų, gera maistinė vertė ir super geras skonis. Beje, ji labai puikiai šaldosi! Laikau šaldymo kameroje, o kuomet prireikia – paskrudinu tosteryje ar keptuvėje. Tuo pačiu atitirpsta ir paskrunda. Be to, nereikia bijoti, kad supelys ir reikės išmesti! Prie to pačio atradau ir kitą “Vilniaus Duonos” naujieną – “AGOTOS” pilnagrūdę duoną su daigintais rugiais ir puikia maistine verte. Be to tie daiginti rugiai valgant suteikia labai malonią tekstūrą ir galiu pasakyti, kad šios duonos jos gaunasi tobulai skanūs sumuštiniai su rūkyta dešra ir agurku! O štai čia dalinuosi vegetariško reuben sumušteko receptu:
Keli shiitake grybai, lengvai marinuoti troškinti kopūstai ir naminis rožinis padažas. Viską suguldžiau ant ruginės duonos.
- 150 g mėgstamų grybų pjaustytų plonai
- 4 riekelės ruginės „TOSTE“ sumuštinių duonos
- 1 skiltelė česnako
- šiek tiek garstyčių sėklų
- šiek tiek sviesto
- Šiek tiek tarkuoto sūrio
- druska ir pipirai
- kelios šakelės šviežių krapų
- 115 g majonezo
- 1 šaukštas čili padažo
- 1 šaukštas krienų
- 1/2 šaukštelio dižono garstyčių
- 1/2 šaukštelio maltos paprikos
- 50 g pomidorų padažo
- 1/2 nedidelio smulkinto svogūno
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 500 g plonai pjaustyto kopūsto
- 1/2 šaukštelio kmynų
- 120 ml obuolių acto
- 200 ml vandens
- šiek tiek druskos ir pipirų
- Puode ant šlakelio aliejaus pakepame kmynus (apie 30s.). Po to sudedame kopūstus, pilame vandenį, obuolių actą, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską išmaišome, uždengiame ir leidžiame pasitroškinti ant vidutinės kaitros 35-40 min.
- Inde sumaišome visus padažo ingredientus ir padedame į šaldytuvą bent 15 min, kad suintensyvėtų skoniai.
- Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, ant jo 30 sekundžių pakepiname garstyčių sėklas, tada sudedame plonai pjaustytus grybus, smulkintą česnaką, pagardiname druska, pipirais ir kepame 5-8 min, kol grybai apskrunda.
- Sumuštinių duoną ištepame sviestu ir paskrudiname ant keptuvės.
- Ant skrudintos duonos tepame padažą, dedame grybus, tarkuotą sūrį, marinuotos kopūstus ir krapus.
- Patiekiame su marinuotais agurkėliais ir bulvių traškučiais – man čia geriausias combo.
Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/
#reklama #VilniausDuona #Mityba #MitybosBalansas #MaistinesSkaidulos #SveikesnisPasirinkimas