Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Kiniški patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Visi receptai

Vištienos Chow Mein

  • 2016-05-26
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

vištienos chow meinVištienos chow mein – greitas, paprastas ir sveikas kinų virtuvės patiekalas. Chow mein – išvertus iš kinų kalbos – kepti makaronai (fried noodles). Nepaisant savo šaknų, šis patiekalas labai išpopuliarėjo vakarų pasaulyje.

Dviems porcijoms prireiks

  • 200g vištienos blauzdelių (be kaulų);
  • pusės šaukštelio valgomos sodos;
  • 140g azijietiškų makaronų (noodles);
  • vienos morkos;
  • vieno svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • trečdalio ar pusės kiniško kopūsto;
  • šiek tiek svogūnų laiškų;
  • poros šaukštų vandens;
  • šiek tiek saulėgrąžų ar daržovių aliejaus.

Padažui prireiks

  • 1,5 šaukšto sojų padažo;
  • 1,5 šaukšto austrių padažo;
  • 1,5 šaukšto ryžių acto;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 0,5 šaukštelio sezamų aliejaus;
  • 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo;
  • šiek tiek pipirų.

Gaminimo eiga

Vištienos chow mein gaminsime wok keptuvėje ant aukštos ugnies, dėl to svarbu, prieš pradedant kepimą, pasiruošti visus ingridientus, o kepant nuolatos maišyti. Turint viską pasiruošus, likęs gaminimas užtruks vos kelias minutes. Visų pirma, nedideliais kūbeliais supjaustome vištienos blauzdeles, sudedame į indą, suberiame valgomąją sodą, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti kelioms minutėms. Po to pasiruošiame padažą, sumaišydami visus padažo ingridientus atskirame inde. Vieną šaukštą padažo užpilame ant vištos, kad šiek tiek pasimarinuotų.

Ruošiame likusius ingridientus: supjaustome morkas ir kinišką kopūstą juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, nusilupame česnako skilteles. Taip pat uždedame virti kiniškus makaronus (vadovaujamės pokelio instrukcija) – labai svarbų jų nepervirti ir išvirus kuo greičiau nukošti.

Pradedame kepimą. Ant aukštos ugnies su šiek tiek aliejaus įkaitiname wok keptuvę. Į aliejų metame nepjaustytas česnako skilteles (aliejus sugers česnako skonį). Po to verčiame vištienos blauzdeles ir nuolat maišydami kepame 3-4 minutes. Kuomet mėsa apskrunda, bet vidus turi likti šiek tiek “žalias” (mėsa dar turės laiko pilnai iškepti), beriame visas pjaustytas daržoves ir kepame 2 minutes arba kol kiniškas kopūstas gerokai apvysta. Tada verčiame išvirusius makaronus, pilame porą šaukštų vandens ir visą likusį padažą. Pakepame maišydami kelias minutes ir patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • noodles
  • noodles'ai
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.