Vieną ramią popietę nusprendėme pasigaminti naminius burgerius (receptas jau greitai), tačiau vietoj to, kad pirktumėme pavargusias mėsainių bandeles sumanėme, jog būtų verta išsikepti namines. Ir patikėkite – neklydome.
Šį kartą pasiskolinome kolegos bandelių receptą ir padarę kelis pakeitimus gavome idealaus skonio bandeles, kurios tiek pagal gamybos principą, tiek pagal tekstūrą priminė beigelius (žydiškus riestainius, patiekiamus su įvairiais įdarais: lašiša ir kreminiu sūriu, keptais kiaušiniais, krienais su jautiena ir t.t.). Ši alternatyva įprastoms bandelėms mums žiauriai patiko.
8 bandelėms reikės
- 500g kvietinių miltų (galima naudoti ir kitokius);
- 7g sausų mielių;
- 3 šaukštai cukraus;
- 1 nepilnas šaukštas druskos;
- 350ml šilto vandens;
- 1 kiaušinis;
- šiek tiek sezamo sėklų papuošimui.
Gaminimo eiga
Miltus, mieles, druską ir 2 šaukštus cukraus suberiam į indą, išmaišome, supilame vandenį ir minkome 8-10min. Gautą tešlą dedame į aliejumi išteptą indą, uždengiame ir palaikome šiltai apie 1 valandą. Po valandos, tešlą, apibarstę miltais, padaliname į 8 vienodo dydžio dalis ir suformuojame bandeles. Jas sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir paliekame 10 minučių pailsėti ir šiek tiek pakilti. Tuo pat metu imame didelį puodą vandens ir jį užverdame. Į vandenį dedame 1 ar 2 šaukštus cukraus. Pailsėjusias bandeles dedame į verdantį vandenį (puodo nepergrūdame ir dedame tik 2-3 bandeles vienu kartu). Paverdame 30 sekundžiu iš vienos, ir 30 sekundžių iš kitos pusės. Apvirtas bandeles sudedame ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausiname. Po to kiekvieną bandelę patepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir pašauname į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių, o po to apverčiame ir kepame dar 5-10 minučių. Štai jums ir mėsainių bandelės.
Skanaus.
p.s. likusias iškeptas bandeles galima užšaldyti. Jas galima atitirpinti kambario temperatūroje per kelias valandas, o šviežumas išlieka.