Itališkas daugiaryžis, tačiau mes jį vadiname tikruoju vardu – risotto. Šiame recepte naudojamą grybų ir porų derinį pasirinkome dėl to, nes tiesiog neturėjome jokių kitų ingridientų šaldytuve. Tad, jei ir jūsiškis šaldytuvas atrodo skurdokai, siūlome atkartoti mūsų receptą ir pasigaminti šį neskurdaus skonio patiekalą.
Jei vis dėl to mūsų siūlomas derinys jums nepatinka, siūlome paekspermentuoti, pakeičiant grybus ir porus savo mėgstamomis daržovėmis ir/ar vištiena arba jūros gėrybėmis. Tikimės, kad atrasite savo mėgstamiausią risotto ir pasidalinsite receptu su mumis.
Puiki idėja labai greitiems pietums.
- 1 šaukštas sviesto
- šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 poras
- 100 g mėgstamų grybų
- 200 g risotto ryžių
- 50 ml balto sauso vyno
- 500 ml vištienos sultinio
- 30 g kietojo sūrio
- šiek tiek druskos ir pipirų
Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą kartu su alyvuogių aliejumi.
Suberiame smulkiai pjaustytą porą, svogūną, česnaką ir riekelėmis pjaustytus grybus.
Viską pakepame kelias minutes, kol suminkštėja ir supilame vyną. Paverdame kelias minutes, leidžiame vynui šiek tiek nugaruoti ir suverčiame nevirtus ryžius. Taip pat supilame trečdalį turimo sultinio.
Viską verdame ant vidutinės kaitros 5-6 minutes. Kuomet ryžiai pasidaro lipnus ir sugeria sultinį, pilame jo dar vieną trečdalį ir verdame dar 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami.
Galiausiai supilame visą likusį sultinį ir taip pat leidžiame jam susigerti. Kuomet ryžiai atrodo išvirę - risotto jau beveik paruoštas! Belieka jį pagardinti kietuoju sūriu, druska ir pipirais bei nešti ant stalo.
Daugiau itališkų patiekalų receptų rasite čia