Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
risotto mažas
  • Itališki patiekalai
  • Visi receptai

Risotto (daugiaryžis) su grybais ir porais

  • 2018-02-14
  • 1 min. skaitymo
Total
1
Shares
1
0
0
0

risotto didelis

Itališkas daugiaryžis, tačiau mes jį vadiname tikruoju vardu – risotto. Šiame recepte naudojamą grybų ir porų derinį pasirinkome dėl to, nes tiesiog neturėjome jokių kitų ingridientų šaldytuve. Tad, jei ir jūsiškis šaldytuvas atrodo skurdokai, siūlome atkartoti mūsų receptą ir pasigaminti šį neskurdaus skonio patiekalą.

Jei vis dėl to mūsų siūlomas derinys jums nepatinka, siūlome paekspermentuoti, pakeičiant grybus ir porus savo mėgstamomis daržovėmis ir/ar vištiena arba jūros gėrybėmis. Tikimės, kad atrasite savo mėgstamiausią risotto ir pasidalinsite receptu su mumis.

risotto mažas
Spausdinti
Risotto su grybais ir porais
Pasiruošimas
5 mins
Kepimo trukmė
15 mins
Ant stalo per
20 mins
 

Puiki idėja labai greitiems pietums. 

Pamaitins: 2
Energinė vertė: 487 kcal
Ingredientai
  • 1 šaukštas sviesto
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 poras
  • 100 g mėgstamų grybų
  • 200 g risotto ryžių
  • 50 ml balto sauso vyno
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 30 g kietojo sūrio
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą kartu su alyvuogių aliejumi.

  2. Suberiame smulkiai pjaustytą porą, svogūną, česnaką ir riekelėmis pjaustytus grybus. 

  3. Viską pakepame kelias minutes, kol suminkštėja ir supilame vyną. Paverdame kelias minutes, leidžiame vynui šiek tiek nugaruoti ir suverčiame nevirtus ryžius. Taip pat supilame trečdalį turimo sultinio.

  4. Viską verdame ant vidutinės kaitros 5-6 minutes. Kuomet ryžiai pasidaro lipnus ir sugeria sultinį, pilame jo dar vieną trečdalį ir verdame dar 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami.

  5. Galiausiai supilame visą likusį sultinį ir taip pat leidžiame jam susigerti. Kuomet ryžiai atrodo išvirę - risotto jau beveik paruoštas! Belieka jį pagardinti kietuoju sūriu, druska ir pipirais bei nešti ant stalo.

Daugiau itališkų patiekalų receptų rasite čia

Total
1
Shares
Share 1
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • #auGalingaspirmadienis
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.