Kol atradome tikrai dėmesio vertą fritatos receptą, kuriuo norėtumėme pasidalinti su jumis, tikrai užtrukome. Jei kas nežinote, fritata – tai itališkas omletas, kepamas orkaitėje, ir gali būti valgomas ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei. Tradiciškai italai į šį patiekalą mėgsta sukrauti visas užsilikusias daržoves ir mėsos likučius. Kartais, gamindami fritatą, mes ir patys sudedame į keptuvę viską, ką randame šaldytuve. Spalvų būna daug, bet skonio nelabai. Kaip sakoma, kas per daug – tas nesveika! Tai va, po ilgų eksperimentų atradome mums labai patinkančią fritatą su šparagais (smidrais), pomidoriukais ir ožkos sūriu. Visi ingredientai puikiausiai tiko tarpusavyje ir mums labai patiko, tad siūlome išbandyti.
Beje, įdomu, tačiau kai kurie italai net nelaiko šio patiekalo tikru patiekalu. Nežinome kodėl, bet mums tai labai šaunus pusryčių patiekalas, o jei dar mėgstate kiaušinius…
Esame išbandę nemažai skirtingų fritatų receptų ir derinių, tačiau šis yra mūsų mėgstamiausias.
- 3-4 kiaušiniai
- 50 ml grietinėlės
- sauja vyšninių pomidorų
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 100 g šparagų
- 50 g ožkos sūrio
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- šiek tiek kietojo sūrio
- žiupsnelis džiovinto ar šviežio rozmarino
Į įkaitintą keptuvę (keptuvė turėtų būti tinkama naudoti orkaitėje) su šlakeliu alyvuogių aliejaus beriame kūbeliais pjaustytus svpgūnus ir smulkintą česnaką. Pakepame 2-3 minutes.
Tuomet suberiame vyšninius pomidorus, pjaustytus šparagus ir rozmariną. Kepame dar kelias minutes.
Inde išplakame kiaušinius su grietinėle. Pagardiname druska, pipirais ir supilame į bendrą keptuvę. Ant viršaus išdėliojame ožkos sūrio gabalėlius ir apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu.
Keptuvę dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15 min, kol gražiai apskrus.
Daugiau pusryčių receptų rasite čia.